Samsung 2012’nin son çeyreğinden bir rekor daha bekliyor

Samsung 2012’nin son çeyreğinden bir rekor daha bekliyor

Samsung cephesinde işler iyi, hem de oldukça iyi gidiyor. Koreli firma, önceki 4 çeyrekte sürekli rekor kırma alışkanlığını 2012’nin son çeyreğinde de sürdürecek gibi görünüyor. Samsung’un paylaştığı son rakamlar firmanın kısa süre önce sona eren son çeyrekte toplam 53,6 milyar dolarlık gelir elde etmeyi beklediğini ortaya koyuyor. Son çeyrekte tahmin edilen kar ise tam 8,3 milyar dolar.

Yılın son çeyreği her zaman satışların arttığı bir dönem olmuştur, bu yüzden Samsung’un son çeyreği rekorla kapatacak olması çok da sürpriz değil. Daha önemlisi bunun üst üste rekor kırdığı beşinci çeyrek olması. Asıl sürpriz ise 2013’ün ilk çeyreğinde altıncı rekorun gelmesi olur.

Çünkü Samsung zaten bir süredir beklentilerin üst sınırında gelirler elde ediyor ve yılın ilk çeyreği genellikle daha sakin geçiyor. Bu yüzden 2013’ün ilk çeyreğinin Koreli firma için biraz daha sakin ama yine de karlı geçmesi bekleniyor.

2012’nin tüm rakamlarına baktığımızda ise Samsung’un yıl boyunca elde ettiği toplam gelirin 189 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Firmanın 2012’deki toplam karının ise 27,2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu sırada Samsung bu gelirlerin hangi ürünlerden elde edildiğine dair detay vermedi. Bu konuyla ilgili elimizdeki bilgilerden ilki firmanın Kasım ayı itibariyle 30 milyon adet Galaxy S III satmış olduğu. Galaxy Note II ise son rakamlara göre 5 milyon adeti geçmişti, yıl sonuna kadar bu sayının 8 milyona ulaşmış olabileceği söyleniyor. Reuters’ın haberine göreyse Samsung 2012 boyunca her dakika 500 adet cep telefonu sattı.

Bu sırada karşılaştırma açısından son çeyrek rakamlarında Samsung’un Apple ile başa baş gittiğini de belirtelim. Apple son çeyrekte 36 milyar dolar gelir elde etmiş ve 8,2 milyar dolar karlılığa ulaşmayı başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.