Nvidia, oyun konsolu Shield'ı tanıttı [CES 2013]

Nvidia, oyun konsolu Shield'ı tanıttı [CES 2013]

Mobil oyunlar, oyun dünyasını baştan aşağı değiştirdi. Özellikle Android ve iOS işletim sistemleri için hazırlanan mobil oyunlar, oyun piyasasını ve oyuncuları bir hayli etkiledi.

Yakın geçmişe dönecek olursak, oyun piyasası global ekonomik krizin de etkisiyle artan maliyetler yüzünden zor durumdaydı. Özellikle küçük ya da orta ölçekli oyun geliştiricileri, yeni nesil konsollar için oyunu yapmakta zorlanıyordu. Tam da bu dönemde pek çok oyun geliştiricisi rotasını mobil oyunlara çevirdi.

Android tabanlı oyun konsollarının ilklerinden biri olan Archos'u Aralık 2012'de görmüştük. Bununla birlikte pek çok firmanın da atağından haberdardık fakat genellikle ekran kartı üreticisi olarak tanınan Nvidia'dan Android tabanlı bir oyun konsolu, kimsenin beklediği bir hamle değildi.

Nvidia'nın kurucu ortaklarından ve şu anki CEO'su Jen-Hsun Huang tarafından tanıtılan oyun konsolu, Nvidia'nın ürettiği ve yine CES 2013'de duyurduğu Tegra 4 işlemciyi kullanıyor. "Dünyanın en hızlı mobil işlemcisi" olarak tanımlanan Tegra 4'ü kullanacak Nvidia Shield, mobil oyun deneyimini bir hayli geliştirecek bir el konsolu olacak.

Nvidia Shield

5 inç boyutundaki 720p kalitesi ve 1280x720 çözünürlüğündeki çoklu dokunmatik destekli ekrana sahip olan Nvidia Shield, yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi bir konsolun kontrolörüyle bir hayli benzeşiyor.

Cihazda HDMI çıkışı, microSD kart desteği, kulaklık girişi ve bunun yanı sıra dahili hoparlörler de mevcut. Shield, 802.11n kablosuz internet desteği de bulunuyor.

Android Jelly Bean işletim sistemiyle gelecek mobil oyun el konsolunda, favori Android uygulamalarınıza da çalıştırabileceksiniz. Bununla birlikte Nvidia TegraZone üzerinden de Tegra işlemcili cihazlar için üretilmiş çok özel oyunları da Nvidia Shield konsolunuzda oynayabileceksiniz.

Nvidia Shiled'ın 2013'ün ikinci çeyreğinde piyasada olması gerekiyor. Shield'ın resmi web sitesini buradan ziyaret edebilir ve site üzerinden konsol çıktığında haberdar edilmek üzere e-posta adresinizi bekleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.