Lenovo'dan 27 inç'lik Windows tablet Horizon [CES 2013]

Lenovo'dan 27 inç'lik Windows tablet Horizon [CES 2013]

Sizlere CES 2013'ten önemli haber başlıklarını aktaracağımızı birkaç gün önce yazdığımız yazıda duyurmuştuk.

CES 2013 aslında 8 Ocak tarihinde başlayacak ama markalar, kendi konferanslarını düzenlemeye ve basın mensuplarına özel sunumlarını yapmaya başladı. Bu firmalardan birisi de Lenovo idi.

Lenovo, tam 27 inç boyutunda bir tablet bilgisayarını kullanıcıların beğenisine sundu. Aklımızda canlanan klasik tablet bilgisayar (iPad, Galaxy Tab 10.1 gibi modeller) kavramına göre devasa boyutlarda bulunan bu tablet, farklı formlarda da kullanılabilecek.

Peki bu farklı formlar neler? 27 inç boyutundaki bir tableti tabii ki elde taşımak mümkün olmayacak ama Lenovo'nun tanıttığı Windows 8 işletim sistemli bu yeni model Horizon, on parmak çoklu dokunmatik destekleyen ekranıyla gerçek anlamda bir "masaüstü" tecrübesi yaşatacak.

Lenovo Horizon

1080p çözünürlüğünde ekrana sahip Lenovo Tablet, Intel'in i7 işlemcisi ve yine Intel'in grafik kartını kullanıyor. Yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi, IdeaCentre Horizon gerçekten masaüstüne yatay olarak konulup, kullanılabiliyor. Lenovo, cihazı tanıtırken buna özel masalarla birlikte cihazı kullanıcıların beğenisine sundu.

Lenovo'nun Moon Dial adını verdiği arayüz ile çalışan tablet bilgisayar, böylelikle kullanıcılara yeni bir deneyim sağlıyor. Lenovo, Electronic Arts ve Ubisoft gibi oyun üreticileri ile yaptığı anlaşma sonrasında, Lenovo'ya özel üretilen oyunlara da sahip olacak. Bu da kullanıcıların tercihlerini Lenovo'dan yapmaları için değerli bir sebep. Yine yukarıdaki fotoğrafta görebileceğiniz gibi, Horizon 6 adet stick ile gelecek. Bunlar, bazı oyunlarda ekranı kontrol etmenize yarayacak. Mesela bunları kullanarak air-hockey oynayabileceksiniz. Lenovo'nun desteği de bunlarla sınırlı değil. Örneğin cihazda arkadaş çevrenizi tablet bilgisayarınızın etrafına toplayıp Monopoly oynayabileceksiniz, ya da kim bilir, ileride yazılacak uygulamalarla birlikte bir poker masası kurulabilir. ;)

Lenovo IdeaCentre Horizon'un fiyat politikası da açıklandı. Cihaz, yaz aylarının başında 1.699 dolarlık fiyat etiketi ile raflardaki yerini alacak. Lenovo, aynı zamanda Gamma adını verdiği 36 inç boyutundaki bir prototip üzerinde çalışıyor ve bu da 2013 yılında karşımıza çıkacak büyük boyutlu ve dokunmatik ekranı taşınabilir tablet bilgisayarlardan olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.