Teknolojinin yolu CES 2013'te çizilecek

Bundan tam 1 yıl önce bugün, fuarların ölüp ölmediği ile ilgili bir yazı yazmıştım. Objektiftim. Fakat fuarların bitmesini isteyen biri olmadım hiç. Çünkü fuarlar ayrı bir ruhu temsil ediyor ve fuar kültürünün devam etmesi de, tüketiciler için heyecan verici bir durum.

Şimdi her yıl olduğu gibi yeni yıla yine CES fuarıyla başlıyoruz. Hem teknoloji dünyasını, hem de internet dünyasını yakından ilgilendiren, yılın en önemli olaylarından. Geçtiğimiz yıl fuardan pek çok detayı aktarmıştık. Bu yıl da geçen yıl yaptığımız gibi bir ön rapor hazırladık. Bakalım bu yıl CES'te neler göreceğiz?

Öncelikle bu yıl 8 - 11 Ocak tarihleri arasına düzenlenecek CES 2013'te bizi bekleyen yeni teknolojileri paylaşmadan önce söylemeliyim ki CES 2013'te pek çok sürprizle de karşılaşacağız.

CES 2012'ye damgasını vuran cihazlar genelde ultrabook'lar olmuştu. Bu yıl yine ultra ince dizüstülerin yükselişine tanıklık edeceğiz. Artık üreticilerden gelen destekle birlikte oturmuş bir kategori olan ultrabook kategorisi, Windows 8'in de gelmesiyle birlikte yolunda daha emin adımlarla ilerliyor gibi gözüküyor.

Gorilla Glass 3Televizyonlar ve ekranlarımıza gelecek yeniliklerden bahsetmek gerekirse, artık Ultra HDTV modellerini sıkça görmeye başladık. Pahalı fiyatlarına rağmen yaygınlaşmaya devam edeceğine emin olduğumuz Ultra HD televizyonların yeni modellerini de CES fuarı boyunca göreceğiz. Bununla birlikte, Gorilla Glass 3 de CES fuarında karşımıza çıkacak. Bu yeni nesil teknolojiyi de yakında mobil cihazlarımızda görecek ve bu teknoloji çizik ekran görünürlüğünü yüzde 40 azaltacak.

Samsung TV

CES 2013 fuarına karşımıza çıkacak pek çok inovatif ürün de olacak elbette. Bunlardan biri Samsung'dan gelecek. Samsung, yayınlanan bir görselle birlikte oldukça heyecan yarattı. Sizin de hemen yan taraftaki görselde görebileceğiniz televizyon şeffaf bir görüntü sergiliyor ve çerçevesi de oldukça ince. Herkes bu televizyonun nasıl bir yenilik getireceğini konuşurken, Samsung da "bekleyin ve görün" demekle yetiniyor. CES 2013'e Samsung konferansı damgasını vurabilir.

Geçtiğimiz yıl LG'nin Google TV'lerini bekliyorduk. Bu yıl kesinleşen duyumlara göre LG'nin Google TV'lerini göreceğiz. Türkiye'de satışları neredeyse patlayan akıllı televizyon pazarı global tarafta da iyice kızışmış durumda. Gün geçtikçe daha hızlı ve daha kabiliyetli akıllı televizyon modellerini görmeye başlayacağımıza eminim ama LG'nin Google ile yaptığı işbirliği onları bir adım öne taşıyabilir.

Samsung'un Andorid tabanlı fotoğraf makinesi Samsung Galaxy Camera'yı çıkartmasıyla birlikte bir hayli ilgi görmüştü. Hatta bu fotoğraf makinesi, Webrazzi Ödülleri 2012'de de Yılın Teknoloji Cihazı kategorisinde okurlarımız tarafından aday gösterildi. Şimdi Polaroid de Android tabanlı fotoğraf makinesini piyasaya sürecek. Ürün, CES 2013'te tanıtılacak.

Akıllı telefon pazarında pek çok firma 2013 hedeflerini yüksek rakamlarla açıkladı. HTC, CES 2013'te bir ya da iki telefonunu birden tanıtabilir. Aynı şekilde Samsung'un da damgasını vurmasını beklediğim fuarda yeni akıllı telefon modellerini ortaya çıkartabilir ya da isimlerini (Samsung Galaxy Grand) telaffuz edebilir. Çin'de üretilen ve "dünyanın en güçlü akıllı telefonu" olarak tanıtımı yapılan Oppo Find 5 de Amerikalıların beğenisine CES 2013'te sunulacak. Tablet konusunda da bazı yenilikler göreceğiz. Intel, yeni tablet işlemcisini tanıtacak ve bu, önümüzdeki yıllarda karşılaşacağımız tabletlerin hızları ile ilgili olarak bize fikir verecek.

Internet ConnectedBu yıl, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak otomobil markalarını da CES 2013'te göreceğiz gibi gözüküyor. Özellikle internet bağlantısı bulunan, 4G desteklemeye hazır araçlar, araç içi yol yardım bilgisayarları teknolojiyi yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde Google Maps'in otomobillere entegre olması haberini iletmiştik. Bu gelişmelerle birlikte otomobil üreticileri de pazarlama ve satışlarına destek için teknolojiyi kullanmaya başlıyorlar.

CES 2013 fuarı başladığında, Webrazzi olarak size önemli konu başlıklarını aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.