Google gözünü kurumsal müşterilere çevirdi

Google gözünü kurumsal müşterilere çevirdi

Kurumsal müşteriler hemen her firma için önemli bir pazar ve Google için de durum farklı değil. Bildiğiniz gibi Google’ın gelirlerinin neredeyse tamımı reklamlardan geliyor. Buradaki anahtar kelime ise “neredeyse”. Google’ın gelirlerinin yaklaşık yüzde 96’sını oluşturan reklamların dışında kalan yüzde 4’lük kısım ise işte bu kurumsal müşterilerin tercih ettiği ürünler.

Yüzde dört bütün içerisinde oldukça ufak bir bölüm gibi görünebilir ama bu oran aslında Google için yaklaşık 1 milyar dolarlık bir geliri ifade ediyor. Temel olarak 5 farklı ürün sayesinde elde ettiği bu geliri artırmaya niyetli olan Google’ın, ağırlıklı olarak kurumsal müşterilerin oluşturduğu bu pazardaki kullanıcıların yüzde 90’ına ulaşmayı hedefliyor.

En azından Google’ın kurumsal müşterilere yönelik hizmet veren departmanın başkanı olan Amit Singh’in iddiası bu yönde. Diğer yandan Google’ın kurumsal tarafta son zamanlarda büyük bir atılım yaptığı da bir gerçek. Yakın zamana kadar ağırlıklı olarak daha küçük kurumsal müşterilere hizmet veren Google, 2012 yılında ise gözünü daha büyük müşterilere çevirmeye başladı.

Singh, bu anlamda 2012’nin Google’ın kurumsal alanda önündeki bariyeri aştığını ve bu pazardaki en önemli rakibine karşı çok daha ciddi bir rekabet sağlayacağını açıkladı. Tabi ki bunda Google’ın QuickOffice’i satın almış olmasının da etkisi büyük.  Ayrıca bu alandaki gücünü artırmak için yakın zamanda bulut depolama servislerinde de üst üste indirimlere gitmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.