Instagram Türkçe oldu

Yeni kullanıcı sözleşmesiyle haftaya gündemini vuran Instagram, yeni sürümünü yayınladı. 3.4 sürümüyle uygulama mağazalarındaki yerini alan fotoğraf paylaşım platformuna 25 yeni dil desteği ve yeni bir filtre geldi.
Instagram Türkçe oldu

Instagram_logoYeni kullanıcı sözleşmesiyle haftaya gündemini vuran Instagram, yeni sürümünü yayınladı. 3.4 sürümüyle uygulama mağazalarındaki yerini alan fotoğraf paylaşım platformuna 25 yeni dil desteği ve yeni bir filtre geldi.

Instagram'a gelen 25 yeni dil desteği içinde Türkçe'nin olması dikkatimizi çeken noktalar arasında yer alıyor. Menü ayarları ve takipçi bilgileri gibi sıkça kullanılan seçenekler şu anda Türkçe olarak Instagram'ın yeni sürümünde yer alıyor. Ancak uygulamanın A'dan Z'ye Türkçe olduğunu söyleyemiyoruz. Bazı detaylarda hala İngilizce kelimelerin kullanıldığını görüyoruz.

Öte yandan Instagram'ın yeni sürümünde yeni bir filtre de bulunuyor. 'Mayfair' adındaki yeni filtre, daha önce bulunan filtrelere yeni bir seçenek oluşturacağa benziyor. Bir hatırlatma yapmak gerekirse Instagram, Willow adındaki yeni bir filtreyi geçen hafta uygulamaya eklemişti.

Instagram'ın yeni kullanıcı sözleşmesi tartışılmıştı

Küçük bir yenilik gibi görünse de fotoğraf yükleme seçeneklerinin de kısmen değiştiğini görüyoruz.

Instagram hafta başında çok tartışılan bir konuya imza atarak yeni kullanıcı sözleşmesini duyurmuştu. Birçok kullanıcı ve şirketten tepkiler alan  Instagram CEO'su Kevin Systrom, kullanıcıların yükledikleri fotoğrafların kesinlikle satılmayacağını ifade etmişti.

Görünen o ki Instagram, dil seçenekleriyle yerelleşerek ve yeni filtreler ekleyerek, kullanıcıların dikkatini çekmeye devam edeceğe benziyor. Geçen hafta yanlış anlaşılan konunun üzerine yeni sürüm ne kadar etkili olur bilemiyoruz ama dil seçenekleri ve yeni filtrelerin heyecan yaratacağını tahmin ediyoruz.

Instagram 3.4 sürümü hem iOS hem de Android işletim sistemleri için yayınlanmış durumda.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.