IFTTT'ye Andreessen Horowitz'den yatırım geldi

IFTTT'ye Andreessen Horowitz'den yatırım geldi

IFTTT'yi ilk olarak bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce sizlere tanıtmıştık. Sosyal ağlarınızı sisteme entegre ettikten sonra çok sayıda kombinasyon yaratabileceğiniz bir “şöyle olursa böyle yap” uygulaması olan ifttt, yayına başladıktan sonra hızlı bir şekilde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Oldukça kısa sürede önemli sayılabilecek bir kullanıcı sayısına ulaşan şirket, hatırlarsanız son olarak Haziran Ayı’nda önemli bir güncelleme ile sistem üzerinde bir takım değişikliklere gitmişti.

Bugün ise güncel rakamlara göre kullanıcılarına bünyesinde bulunan 59 farklı servis ile entegrasyon imkanı tanıyan Ifttt, yazılım odaklı yatırımlarıyla dikkat çeken dünyanın önemli risk sermayesi şirketlerinden biri olan Andreessen Horowitz’den 7 milyon dolar (A Serisi) yatırım geldi. Aynı zamanda yatırımla bilikte Andreessen Horowitz’i temsilen John O’Farrell de Ifttt’nin yönetim kuruluna dahil oldu.

Ifttt'nin yatırımı büyük oranda ekibini genişletmekte kullanacağı konuşuluyor. Şirketin bu yolla kullanıcılarına çok sayıda yeni servisle daha entegrasyon imkanı sunması mümkün. Hatta yazılımcılara yönelik platform olma noktasına bile gidebilirler.

ifttt 59 servis

Ifttt, verinin miktarı ve önemi artıkça yerini sağlamlaştıracak gibi duruyor. Ayrıca Internet of Things sayesinde bir süre sonra da sosyal ağlar ve web servislerden çıkıp hayatımızın merkezine girebilme potansiyeli taşıyor. Aynı zamanda şirketin medya sektörü ve büyük donanım üreticileri ile çeşitli ortaklıklara gitmesi de olası. Kısaca sahip olduğu potansiyel, kısa sürede ulaştığı rakamlar ve son olarak Andreessen Horowitz’den aldığı yatırımla birlikte Ifttt gelir modeli oluşturma noktasında sorun yaşayacak demek çok da kolay değil.

Tabii üzerinde durulması gereken bir diğer konu da ifttt’nin sahip olduğu modelin dikey versiyonları, daha önce sizlere bahsettiğimiz Zapier gibi. Bu yatırımdan sonra Ifttt, bir takım dikey alanlarda yer alan -müstakbel- rakiplerine de bir anlamda gözdağı vermiş oldu. Şirkette yatırım sonrasında yaşanacak gelişmeleri yakından takip ederek sizleri bilgilendiriyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.