Twitter'da yazdığınız tweetleri arşivleyin

Twitter'da yazdığınız tweetleri arşivleyin

Twitter'da karşılaşılan en büyük problemlerden bir tanesi kullandığınız web ya da mobil arayüzünden geçmişe gitmeye çalıştığınızda bir süre sonra attığınız eski tweetlerinize ulaşamayışınızdı.

Yine aynı şekilde de arama özelliğini kullandığınızda da belli bir yerden sonra geçmişe ulaşmak mümkün değildi. Dolayısıyla Twitter'ınızda attığınız tüm tweetleri indirebilme özelliği merakla bekleniyordu.

Özelliğin geleceği Twitter CEO'su Dick Costolo Temmuz ayında bu araç için üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

Yeni özellik şimdilik sadece kullanıcıların çok ufak bir bölümü için açık ve test ediliyor. Bu kullanıcılar Twitter hesapları üzerinden Ayarlar (Settings) kısmına geldiklerinde "Your Twitter Archive" adlı bir bölümü de görebiliyorlar. Aynı Facebook hesabınızı arşivlerken olduğu gibi, siz arşivleme işlemine onay verdikten sonra kayıtlı olduğunuz e-posta adresine otomatik bir e-posta yollanıyor ve indirme bağlantınız size veriliyor.

Twitter'ınızı arşivlediğinizde, yıllara göre tweetleri görebildiğiniz gibi, attığınız ilk tweet'lere de bakabiliyorsunuz. Twitter'ın da resmi olarak onayladığı bu durumu ilk fark edenlerden birisi de,  üçüncü tekil şahıs ağzından attığı ilk tweetler ve foursquare check-in'lerini Twitter akışına gönderdiğinden utanç duyduğunu dile getirmiş. Görünen o ki, arşivleme özelliği sonrası pek çok insan ilk tweet'lerini silecek. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.