GlossyBox, 2 milyonuncu güzellik paketini kargoladı

GlossyBox, 2 milyonuncu güzellik paketini kargoladı

Paket ve paket aboneliği modeline dayanan e-ticaret sitelerinin popülerliğine sıkça şahit olduk son zamanlarda. Bu model aslında hem tüketiciler, hem de e-ticaret siteleri için sağlıklı ve berrak bir çalışma modeli. Tüketici, neyle karşılaşacağını bilirken, e-ticaret sitesi de tedarik konusunda çok daha kendinden emin adımlar ve risksiz adımlar atabiliyor.

Haberimize konuk girişim aslında BirchBox'ın bir klonu. Güzellik paketinin pazar lideri olan Berlin merkezli GlossyBox, şu sıralar 2 milyonuncu güzellik paketini kargoladı. Pek bilinmese de, Türkiye pazarından çekilen Rocket Internet'in inkübatörlüğünde olan bu girişimin bir Türkiye geçmişi de bulunuyor.

GlossyBox.com.tr (şu anda bu bağlantı İngiltere sitesine yönleniyor) ile Türkiye pazarına giren GlossyBox'ın Türkiye pazarından çekilmesi de Rocket Internet'in Türkiye'den çekilmesinden önceki bir tarihe dayanıyor. Başarısız olan girişimin Türkiye'de adını pek de sık duymadığımız rakipleri de paket modelinden uzaklaşmış. Ancak GlossyBox, faaliyette olduğu toplam 16 ülkede (Avusturya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, İsrail, İtalya, Japonya, Kore, Hollanda, Polonya, İspanya, İsveç, İngiltere, ABD) faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Şubat 2011'de kurulan ve bugüne dek Holtzbrinck Ventures, Kinnevik, Rocket Internet ve Access Industries'den toplamda 55 milyon Euro (72.4 milyon dolar) yatırım alan firmanın kârlı bir operasyon yürüttüğünü tahmin etmek güç değil. Şirketin kurucusu ve CEO'su Charles von Abercron, 300 çalışanıyla dünya çapında her ay 200.000 müşteriye hizmet ettiklerini de dile getiriyor.

GlossyBox

Bir diğer yandan paket modeli e-ticaret sitelerinde rekabet de yüksek seviyede. ABD merkezli Birchbox, Eylül 2012'de Paris merkezli klonu JolieBox'ı satın alarak Avrupa pazarında meydanı GlossyBox'a bırakmak istemediğini kanıtlamıştı. Kadınlar için üretilen lüks güzellik ürünlerinden oluşan paketleri aylık olarak müşterilerine sunan GlossyBox'ın bir sonraki hamlesi rakipleri gibi erkekler için de paket üretmek olabilir. Çünkü diğer ufak çaplı rakipler, erkekler için paketlerin de üretildiği bölümlerini açmaya başladı.

Ülkemizde paket ve paket aboneliğine dayanan e-ticaret siteleri artar mı artmaz mı bilinmez ama, e-ticarette kozmetik konusunda tecrübeli siteler kendi içlerinde paket aboneliğine dayanan seçenekleri devreye sokabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.