PayPal ön ödemeli My Cash Card'ı tanıttı

Ön ödemeli kartların yıldızı giderek parlamaya başlarken, ödeme sistemleri konusunda önde gelen şirketlerden biri olan PayPal, ön ödemeli kartını piyasaya sürdü.

PayPal My Cash Card adındaki kart, adından da anlaşılabileceği gibi ön ödemeli olarak kullanılabiliyor. Kullanıcılar, eczane ve indirim mağazaları gibi farklı mağazalardan söz konusu kartları satın alabiliyor.

Paylaşılan bilgilere göre PayPal My Cash Card, şu anda sadece ABD'de mevcut ve 30 bin satış noktasında satılıyor. 2013 yılındaysa bu rakamın 60 bine ulaşması hedefleniyor.

Ön ödemeli kart, satış noktalarında 20 dolar, 50 dolar ve 100 dolarlık olmak üzere üç farklı bakiye ile satılıyor. My Cash Card, PayPal'ın sitesinden 3.95 dolara aktif edildikten sonra kullanıcıların PayPal hesaplarıyla eşleşiyor. PayPal hesabında bulanan para My Cash Card'ın içine yüklenebiliyor.

PayPal-My-Cash-Card-gorsel

Ancak karta yüklenen para miktarını PayPal sınırlamış durumda. PayPal My Cash Card'a şu anda günlük 500 dolar, aylık ise en fazla 4 bin dolar para yüklenebiliyor.

Öte yandan PayPal My Cash Card'ta da kredi kartı gibi kullanıcıların bilgileri istiyor. Ev adresi, sosyal güvenlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgiler istenenler arasında. Bu bilgileri paylaşmayan PayPal kullanıcılarıysa My Cash Card aktivasyonunu gerçekleştiremiyor.

Ön ödemeli kartlar dönemi başlıyor

Ön ödemeli kartlar gelecekte ödeme sistemleri pazarının en önemli seçeneklerinden biri haline geleceğe benziyor. Webrazzi Ödeme Sistemleri'12 Konferansı'nda da bu yönde birçok öngörü paylaşılmıştı. Hatta İninal adında ön ödemeli bir kartın lansmanı, Ödeme Sistemleri'12 Konferansı'nda gerçekleşmişti.

PayPal, ön ödemeli kartlar yönünde gelişen eğilime kayıtsız kalmamış durumda. PayPal My Cash Card ile kredi kartına sahip olmayan kullanıcıların internetten üzerinden alışverişe yani e-ticaret kazandırabileceğini söyleyebiliriz. Ancak PayPal'ın bu servisi şu anda sadece ABD ile sınırlı. Projenin özellikle kredi kart kullanımının düşük olduğu ülkelerde başarılı olabileceği paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.