Google'ın harita uygulaması Google Maps iPhone'a geldi

Google'ın harita uygulaması Google Maps iPhone'a geldi

iOS 6'nın çıkması ile birlikte, kendi haritalar servisini devreye sokan Apple için işler pek de iyi gitmemiş, Apple CEO'su kullanıcılarından bu yüzden özür dilemek zorunda bile kalmıştı.

Apple'ın bu hamlesi karşısında kendi uygulamasını yazmaya başlayan Google çalışmalarına hemen başlamıştı.

Google, bugün resmi blogundan yaptığı açıklama ile, Google Maps'in iPhone için çıktığını duyurdu. Ücretsiz olarak AppStore üzerinden indirilebilecek uygulama, Apple haritalarından dertli iPhone kullanıcılarına ilaç gibi geleceği tartışılmaz.

Uygulamanın desteklediği diller arasında Türkçe olmasına rağmen Google Maps bu yazıyı yazdığımız esnada Türkiye AppStore'de bulunmuyor ama çok kısa zaman içerisinde geleceğini tahmin ediyoruz.

Gelen uygulama üzerinde 2B ve 3B harita seçenekleri de bulunmakta ve arama da önemli bir yeri kapsıyor. 80 milyondan fazla işletme ve noktanın kayıtlı bulunduğu Google Maps'te, bu noktaları arayıp, mekanlarla ilgili detayları ve ulaşım bilgilerini de kolayca bulabiliyorsunuz. Bu arada Google Haritalar uygulamasının navigasyon özelliği de bulunuyor. Trafik durumu bilgilendirme desteği de ülkemiz için açık olmasa da uygulama genelinde mevcut. Ancak Google'ın bu özellikleri yakında Türkiye'ye getireceği, Yandex.Trafik ve İBB Trafik servislerine güçlü bir alternatif olacağını tahmin etmek güç değil.

Bu arada Google geliştiricileri de unutmamış. Bundan böyle iOS için yazdıkları uygulamaya, Google Haritalarını eklemek isteyen geliştiriciler Google'ın Google Haritalar iPhone uygulaması için çıkarttığı SDK'yı kullanabilecek. Bununla ilgili olarak da Google'ın geliştiriciler blogunda bir yazı yayınlandı.

Toplam 40 ülkede, 29 dilde iOS 5.1 üstü tüm iPhone ve 4'üncü jenerasyon iPod touch'lar için çıkan Google Maps, sanıyorum ki pek çok iPhone kullanıcısı tarafından indirilecek ve kısa süre içerisinde en çok indirilen iOS uygulamalarından olacak. Daha uygulama çıkalı çok kısa bir süre olmasına rağmen, uygulamaya gelen yorumlar da gösteriyor ki kullanıcılar da Google Haritalar'ın iPhone versiyonuna bir hayli sevinmiş durumdalar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.