Twitter 2012'de en çok konuşulanları açıkladı

Twitter 2012'de en çok konuşulanları açıkladı

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde bildiğiniz gibi 2013 yılı için yapılan tahminler sıkça konuşulur oldu. Gelenekselleşme yolunda hızla ilerleyen bir diğer "yıl sonu" aktivitesi de Twitter ve Bing gibi kullanıcı bazlı içeriğin yoğun olduğu şirketlerin yıl sonu raporları.

Twitter'dan 2012 raporu

Benzer bir çalışmayı geçen sene de yapan Twitter, 2012 yılı için en çok konuşulan konuları hazırladığı özel bir sayfa üzerinden paylaştı.

Londra'da düzenlenen 2012 Olimpiyatları, yıl sonuna doğru kuzey ABD'yi vuran Sandy, Euro 2012, Jamaika'lı atlet Bolt, 2012 ABD başkanlık seçimleri gibi konuların damga vurduğu 2012'de en çok ilgi gören tweet ise Barack Obama'ya ait olan kutlama mesajı oldu. Ülkemizde de gözlemleyebileceğimiz gibi tüm dünya üzerinde spor müsabakaları da ilginin yoğunlaştığı bir başka konu. Özellikle Super Bowl, yılın en çok konuşulan konuları arasında. Yılın televizyon kategorisinde en çok konuşulan dizisi Family Guy, filmi ise Think Like a Man olarak listelendi.

Yalnızca dünyanın dört bir yanından değil, okyanusun dibi ve hatta Mars'tan da tweet atıldığını düşünecek olursak bu rapor bir başka açıdan Twitter'ın göve gösterisi de sayılabilir. "Only on Twitter" başlığı da bu durumu ispatlar nitelikte. Başka şirketler tarafından açıklanan benzer raporları da yeni yıla kadar görmemiz muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.