LeWeb Paris'te neler oldu?

Dünyanın en etkili internet konferanslarından biri olan LeWeb Paris'i bu yıl da geride bıraktık. Birçok heyecanlı konuşmaya sahne olan konferansa bildiğiniz üzere Webrazzi medya sponsoru olarak destek vermişti.

2012 yılının en çok konuşan konseptlerinden biri olan Internet of Thigs'in yani nesneler arası iletişimin konu alındığı konferansta, yaklaşık 70 oturum gerçekleşti. Webrazzi olarak bu oturumlara hem haber hem de videolu röportaj olarak elimizden geldiğince yer vermeye çalıştık.

Önemli birçok konunun işlendiği LeWeb Paris Konferansı'nda yatırımcıdan girişimciye, üreticiden geliştiriciye kadar birçok farklı kategorideki şirketten üst düzey konuşmacılar yer aldı.

Kaçırmış olanları düşünerek, LeWeb Paris'te neler olduğunu anlatan bir yazı paylaşmaya karar verdik. Webrazzi'de yayımlanmış yazılardan yola çıkarak hazırladığımız bu haberi aşağıda bulabilirsiniz.

LeWeb’in ilk gününde yeni teknoloji akını

LeWeb’in ilk günündeki ilk 3 sunumda akıllı termometre Nest, beyin sinyallerini algılayabilen kafa bandı Muse ve Mars’a giden uzay aracı Curiosity Mars anlatıldı.

Nest’in CEO’su Tony Fadell akıllı termometre Nest’i anlatırken, beyin sinyallerini algılayan kafa bandı Muse’u üreten InteraXon‘ın CEO’su Ariel Garten LeWeb’in organizatörü Loic ile eğlenceli bir demo gerçekleştirdi. Demoda, Muse’ı kafasına takan Loic’in yazdığı e-posta, o an yaşadığı duygulara göre font haline büründü. NASA’da CSE (Chief Software Engineer) pozisyonunda çalışan Benjamin Cichy ise Curiosity’nin hikayesini izleyicilere aktardı ve keşif ve bağlantının ne kadar önemli olduğunu yaptığı sunumda vurguladı.

Smart Things ile evde olmadan evinizi yönetin

Leweb 2012‘nin konuşmacılarından biri de Smart Things kurucularından Jeff Hagins idi. Sizlere daha önce tanıttığımız Smart Things, akıllı ev sistemleri geliştirebileceğiniz bir altyapı sunan yeni nesil bir girişim ve şirketin CTO’su Hagins bu konuda güzel bir sunum/gösteri yaptı.

Smart Things’in akıllı telefonunuzla kontrol edilebilen ve farklı dedektörlerle çalışan bir yapısı var. Seçtiğiniz 3 farklı paketten (güvenlik, ev ve aile) birini aldığınızda evinizdeki eşyalar üzerinde bir yönetim sistemi kuruyorsunuz. Böylece evden uzaktayken garajın kapısını açmak vs. gibi şeyler yapabilirken, birisi kapınızı açtığında da haberdar olabiliyorsunuz.

Cut the Rope yaratıcılarından yeni oyun geliyor: Pudding Monster

Cut the Rope yaratıcılarından yeni oyunİlk günün önemli konuşmacılarından biri de Rus oyun şirketi ZeptoLab‘ın CEO’su Misha Lyalin oldu. Geçen sene de LeWeb’de yer alan, özellikle Cut the Rope ile dikkat çeken şirketin CEO’su, TechCrunch yazarı Frederic Lardinois ile sohbet etti.

Misha Lyalin’in söyledikleri arasında en çok dikkat çeken şeylerden biri de ZeptoLab olarak çıkaracakları yeni oyun oldu. Pudding Monster adını taşıyacak oyunun, Cut the Rope kadar başarılı olmasını hedeflediklerinden bahseden Lyalin’in üzerindeki kostüm de oyundaki karakterlerden birini temsil etti.

45 milyon kullanıcıya ulaşan Evernote, Business servisini duyurdu

Adını sık sık aldığı yatırımlarla duyduğumuz online not alma servisi Evernote, LeWeb 2012′ye katılanlar arasındaydı. Konferansta bir oturuma konuk olan Evernote CEO’su Phil Libin, yeni servisleri olan Business‘ı duyurdu. Business, küçük ve orta ölçekli şirketleri odağına alarak, işletmelere özgü özellikler barındırıyor. Kolay entegrasyon, kullanıcı yönetimi, akıllı veri sahipliği, şirket çapında kitaplık ve ihtiyaçlara uygunluk sağlama gibi özellikler Evernote Business’ta bulunuyor.

Twitter’ın yüzde 60′ı dinliyor, yüzde 40′ı tweetliyor!

Twitter‘ın Uluslararası Pazar Geliştirme Başkan Yardımcısı Katie Stanton, LeWeb Paris’te The Next Web İngiltere’nin editörlerinden Jamillah Knowles’ın sorularını yanıtladı. Stanton’ın verdiği bilgilere göre Twitter kullanıcılarının toplamda yüzde 60‘ı sadece dinleyici. Kalan yüzde 40‘lık kısım ise Twitter’da aktif olarak tweet atan üyelerden oluşuyor.

Facebook hesabınız olmadan Facebook Messenger kullanabileceksiniz

Gün boyu söyleşiler ve sunumlarla devam eden LeWeb‘de, 2007 yılından beridir Facebook‘ta çalışmaktan olan Ürün Yönetimi Müdürü Peter Deng, Techonomy Media’nın CEO’su David Kirkpatrick’in sorularını yanıtladı. Facebook çalışanı Peter Deng, söyleşinin başında Facebook’un mobili çok önemseyen bir şirket olduğunun altını çizdi ve bomba gibi bir duyuru yaptı. Artık bir Facebook hesabınız olmasa bile, cep telefonu numarasıyla Facebook Messenger’a üye olup, mesajlaşmaya başlamak mümkün.

Girişimcilerin kulak vermesi gereken Yossi Vardi ipuçları

Dünyanın önde gelen yatırımcı ve girişimcilerinden, ICQ’nun kurucu yatırımcısı, anlık mesajlaşmanın mimarı Yossi Vardi, LeWeb Paris’e katılan isimler arasındaydı. Yossi Vardi, ’Girişimciler için 10 ipucu’ başlığıyla dikkat çekici bir konuşma gerçekleştirecekti ki, kısıtlı zamanda dolayı sadece 5 ipucu verebildi. Yossi Vardi'nin en dikkat çekici sözü "Büyük yatırımlar girişimleri zehirliyor" oldu.

Paris’te, bulutların üzerinde bir panel

LeWeb’de ikinci gün başladı. Dün bütün gün süren konuşmaların ardından ikinci günde yine Loic Le Meur açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

İlk günden bazı verileri paylaşan, Loic #LeWeb etiketi ile Twitter’da 23.000 tweet atıldığını iletti. Aynı şekilde Türkiye’den de yoğun bir tweet akışının olduğu istatistiklerde, Türkiye ilk 10′a girmeyi başardı. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği LeWeb’de, konferans salonunda toplam 3.000 cihaz kablosuz ağ üzerinden internete bağlıydı ve tüm katılımcılar, 1.2 TB’lık trafik oluşturdu.

Nokia Lumia 620′yi tanıttı

900, 800, 920 ve 820 derken Nokia Lumia serisi 620 ile devam ediyor. Nokia Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Marko Ahtisaari tarafından LeWeb Paris sahnesinden tanıtılan Nokia Lumia 620′nin fiyat olarak düşük segmenette, ancak özellikleri bakımından yüksek segmentte yer aldığını paylaşalım.

Nokia Lumia 820 ve 920 modellerinden olduğu gibi Nokia Lumia 620′de Windows Phone 8 işletim sistemini kullanarak Lumia ailesine dahil oluyor. 3.8 inçlik boyutuyla Lumia ailesinin en küçüklerinden biri olan Nokia Luma 620′de, 5 megapiksellik kamera, HD video kaydı, NFC ve çift çekirdekli 1 GB’lık işlemci gibi özellikler bulunuyor.

Paypal Başkanı: İnsanlar alışveriş yapmayı seviyor, ödeme yapmaktan nefret ediyor

Leweb Paris 2012‘nin ikinci gününde bir zamanların girişimci ve yatırımcısı bugün ise Paypal’ın başkanlık koltuğunda oturan David Marcus sahne aldı. Ebay/Paypal’ın satın aldığı Zong‘un kurucusu olan Marcus girişimcilikten, ödeme sistemleri ve alışveriş deneyiminden bahsetti.

Loic Le Meur ile sohbet eden David Marcus, girişimcilikten 13 bin kişilik bir şirketin başkanlığına gelen tecrübeli bir kişi olarak soruları cevapladı. Marcus, Paypal’a geçtiğinde ilk olarak ürün tasarımı ve geliştirilmesine dikkat etmiş. Kullanıcılardan geri bildirim almaya ve ölçümlemeye önem veren Marcus, ürün ve hizmetlere bir müşteri bakışıyla yaklaşmış.

Apple’ın Avrupa’daki eski patronu Apple kültürünü anlattı

Apple’ın Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Pascal Cagni, LeWeb Paris’in organizatörü Loic Le Meur ile bir söyleşi yaptı. Kendisini Steve Jobs’ın işe aldığını ve patronunun Avrupa’nın anahtarlarını kendisine teslim ettiğini belirten Pascal Cagni, Apple’ın kültürünü anlattı. Apple’ın başarısını 'hayır' diyebilme kabiliyetine bağlayan Cagni, hayır diyebilmenin bir güç olduğunu aktarmış oldu.

Windows 8, dünya üzerinden tam yüzden fazla cihazda çalışıyor

LeWeb‘de gün boyu devam edecek oturumlardan birisi de Microsoft’un Geliştiriciler grubunun Kurumsal Başkan Yardımcısı Steven Guggenheimer’ın konuk olduğu söyleşiydi. Techonomy Media’nın CEO’su David Kirkpatrick’in sorularını yanıtlayan Guggenheimer’ın ilk karşılaştığı soru oldukça çarpıcıydı. Kirkpatrick’in sorduğu ilk soru, “Windows 8′i neden önemsemeliyiz” oldu. Windows 8′in dünya üzerinden 100′den fazla cihazda kullanıldığını ve bu cihazların hem iOS hem de Android işletim sistemli cihazların satışından fazla olacağını açıkladı.

Instagram CEO’su Kevin Systrom: “Twitter Instagram fotoğraflarını doğru göstermiyordu”

LeWeb Paris’te TechCrunch ve CrunchFund ile tanınan MG Siegler‘ın sorularını yanıtlayan Instagram Kurucusu Kevin Systrom, ayağının tozuyla ilginç açıklamalarda bulundu.

Instagram’ın Twitter ile olan entegrasyonun artık sona erdiğini ifade eden Kevin Systrom, Twitter’ın mobil uygulamasının Instagram fotoğraflarını doğru göstermediğini söyledi. Kevin Systrom, “Kullanıcıların, Twitter uygulaması üzerinden paylaştığı Instragram fotoğrafları kesilmiş bir şekilde yayınlıyordu. Bu yüzden Twitter Card ile olan entegrasyonu durdurmak zorunda kaldık. Bunun için kullanıcılarımızdan özür diliyoruz” şeklinde konuştu.

Göklerin hakimi teknoloji firmaları

LeWeb Paris'in üçüncü gün sabahında yapılan ilk oturum Team BlackSheep‘in sunumuydu. Şirketin kurucusu Raphael Pirker,  LeWeb’in gerçekleştirildiği salonda ürettikleri hava aracıyla bir demo gerçekleştirdi ve cihazın üzerine bağlı olan kamerayı gözüne taktığı gözlüklerdeki ekran üzerinden görerek uzaktan kumanda ile kontrol etti.

Girişim yarışması sonuçlandı, güçlü jüri en iyi girişimi seçti

LeWeb Paris‘in son gününde düzenlenen startup yarışması, 100′ün üzerinde başvuru aldı. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından finalistlerin de belli olması ile birlikte, bu girişim yarışmasında seçilen 3 finalist girişimci, 6 dakikalık sunumlar eşliğinde girişimlerini tanıttı.

Bu girişimler arasında 2G ile internete bağlanan Be-Bound, verileri görselleştiren qunb ve bir tavsiye uygulaması olan Recommend bulunuyordu.

BNP Paribas’ın Paris’teki konsept şubesi Opera’yı gezdik

LeWeb sebebiyle bulunduğumuz Paris’teki son haberimiz diğerlerinden oldukça farklı. BNP Paribas‘ın Paris’te hayata geçirdiği Opera isimli teknolojinin sonuna kadar kullanıldığı şubeyi gezme fırsatı bulduk. Opera’da müşterilerin kullanımına sunulan iPad’ler, hareket algılayıcılı dijital mağaza ve geliştirilen farklı cihazların yer aldığı şube, geleceğin banka şubelerinin ilk örneklerinden olarak değerlendirilebilir.

Görüldüğü üzere LeWeb Paris, dikkat çekici konuşmalara sahne oldu. Konferans için yazdığımız haberlere ve video röportajlara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.