MobiRoller: Self servis mobil uygulama geliştirme platformu

MobiRoller: Self servis mobil uygulama geliştirme platformu

Mobil hızlı, hem de çok hızlı büyüyor. Çok yakın zamanda paylaştığımız Mary Meeker’ın internet ekosistemine dair kapsamlı raporunda en dikkat çeken konuların başında mobilin etkisi geliyordu. Bugün tüm internet trafiğinin yüzde 13’ünün mobil cihazlar üzerinden gerçekleşmesi hiç de yabana atılamayacak bir durum.

Mobilin bu hızlı yükselişi firmaların da aynı hızda mobile taşınmalarına neden oluyor. Fakat bu süreçteki en önemli sorunlardan biri yüksek teknolojik bariyer... S. Volkan Kasaroğlu ve Erol Kabadayı’nın kurucuları olduğu MobiRoller ise bu sorunu çözmek amacıyla geliştirilmiş bir ürün.

2011’de kurulan Avekon Yazılım bünyesinde geliştirilen ve 2012 başında kullanıma başlayan Mobiroller, bir kontrol paneli yardımıyla tek satır kod yazmadan mobil uygulama hazırlamak için kullanılan bir uygulama platformu.

KOSGEB desteği de alan ürünün ilk Ar-Ge aşaması tamamlanmış ve ürün satışa sunulmuş durumda. Şu anda Apple uygulama mağazasında yer alan App Store’da yer alan Antalyaspor, Uluslararası Piyano Festivali, IC Hotels, Jehan Barbur, DJ Tarkan, Club Aura, Baybars Altuntaş ve Borsanomi uygulamalar Mobiroller ile hazırlanmış.

İkinci Ar-Ge aşaması devam eden MobiRoller’ın Tübitak başvuru süreci devam ederken faaliyetini Antalya Teknokent içerisindeki ofisinde sürdürüyor. Girişimciler bir yandan MobiRoller’ın satışlarını sürdürüyorlar, diğer yandan ise işi bir üst seviyeye taşıyacak ve pazarlama faaliyetlerini güçlendirecek yatırım alternatiflerini değerlendiriyorlar.

MobiRoller’ın gelir modeli ürün satışı üzerine kurulu. Firmanın ihtiyaçları belirlendikten sonra kullanılacak modüller de fiyatı belirliyor, sonrasında ise ücretin yüzde 20 gibi bir kısmı ile yıllık hizmet bedeli alınıyor.

İkinci Ar-Ge aşamasından sonra ise devreye girecek ve maliyetleri daha da düşürecek kiralama sistemi ile aylık ücret modeline sunulmaya başlanacak.

Mobil en başta da bahsettiğimiz gibi son derece hızlı ilerleyen bir alan ve bu alandaki en önemli sorunlardan biri olan teknik konuları çözmek adına MobiRoller oldukça ilgi çekici bir ürün olarak dikkat çekiyor.

Önümüzdeki dönemde farklı yaklaşımlarla firmaların mobil varlıklılarını güçlendirmeyi hedefleyen daha pek çok girişimle karşılaşacağımızı tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.