Amazon ve Google’ın bulutlardaki fiyat rekabetine Microsoft da katıldı

Amazon ve Google’ın bulutlardaki fiyat rekabetine Microsoft da katıldı

Bulut depolama servislerindeki fiyat rekabetine Microsoft da kayıtsız kalamadı ve fiyatlarını düşüreceğini açıkladı. Hatırlayacağınız gibi bundan çok kısa süre önce Google ve Amazon bu alanda ciddi bir rekabete girmişler ve fiyatlarında üst üste indirime gitmişlerdi.

Microsoft’un resmi duyurusunda 12 Aralık’tan geçerli olmak üzere fiyatlarını yüzde 28’e varan oranda düşüreceği bilgisi yer aldı. Buna göre Windows Azure depolama servisinde 1 TB’a kadar alan kullanımının aylık ücreti 0,095 dolardan 0,070 dolara inmiş oluyor.

Microsoft’un çok ciddi yatırımlar yaptığı Windows Azure platformunda Mart ayında da yüzde 12’lik bir indirim gerçekleşmişti.

Microsoft’un paylaştığı bilgilere göre Windows Azure şu anda 4 trilyonun üzerinde dosya barındırılıyor. Saniyedeki ortalama işlem adedi ise 270 bini buluyor. En yüksek zamanında ise Microsoft platformun saniyede 880 bin işleme ulaştığını söylüyor.

Bulut depolama servislerinde halen Amazon lider durumda. Google ve Microsoft ise onu takip ediyor. Bu üç dev firmanın fiyat rekabeti ise tabi ki kullanıcılara yarıyor. Her üç firmanın da son derece güçlü ekonomik yapıları sayesinde fiyatlardaki bu düşüşten etkilenmeyecekleri ortada, fakat kendi aralarındaki rekabette birbirine oldukça yakın bu fiyatların fark yaratması da pek mümkün görünmüyor.

Fiyatların düşmesinin üç firma arasında en çok müşteriye sahip olanın lehine bir hamle olacağını düşünmek çok da yanlış olmaz. Google ve Microsoft’un ise bu alanda daha büyümeleri için Amazon ile yakın bir fiyata satış yapmaktan çok, sundukları hizmetlere farklılık katmaları çok daha etkili bir yöntem olabilir gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.