Eğitim odaklı arama motoru Egitim.com açıldı

Eğitim odaklı arama motoru Egitim.com açıldı

Özellikle FATİH projesiyle birlikte Türkiye'de eğitim üzerine geliştirilen içerikler bir adım daha öne çıktı. Türk Telekom bünyesinde yer alan Sebit, eğitim alanında yeni bir yeniliğe imza atarak, eğitim odaklı arama motorunu kullanıma açtı.

Egitim.com adındaki arama motorunda sadece eğitim kategorisindeki sonuçlar görüntüleniyor. Bu yüzden kategori dışı ve sakıncalı içerikler filtrelendiğini görüyoruz. Ayrıca tüm aramalarda Sebit'in ürünü olan Vitamin'in arama sonuçları ilk sırada yer alıyor.

Nasıl mı oluyor? Üç ayrı aşamada filtreleme özelliğiyle internette bulunan tüm içerikleri analiz ederek, güvenilir eğitsel içeriği kullanıcının karşısına çıkarıyor. Bu filtreleme sisteminden geri dönen zararlı ve ilgisiz içerikleri ise kullanıcı görmüyor. Örneğin, metallerle ilgili bir arama yapan kullanıcının karşısına müzik türü olarak ‘heavy metal’ ile ilgili bir sonuç çıkmıyor. :)

Kategori seçenekleri dikkat çekiyor

MEB öğretim programlarına uygun içerikler sunan Egitim.com'un arama sonuçlarını kategorilendirmesi dikkat çeken özellikler arasında. Arama Süzgeci adındaki özellik, İlkokul (1-4), Ortaokul (5-8) ve Lise (9-12) gibi kategoriler sunuyor. Ayrıca 'Sınıflara Göre' ve 'İçeriğe Göre' gibi alt kategorilerin seçilmesi de mümkün.

Sadece ödev aranma seçeneği yok

'İçeriğe Göre' kategorisindeyse 'Sorular', 'Konu Anlatımları',  'Materyalleri', 'Sunum Dokümanları' ve 'Metin Dokümanları' gibi her öğrenciye yarayabilecek seçenekler bulunuyor. Bu kategorinin, farklı adreslerdeki aynı olan içerikleri tanıyarak kullanıcıları kopya içerikle karşılaştırmadığını da sözlerimize ekleyelim.

Paylaşılan bilgilere göre Egitim.com’da bulunmayan tek özellik ise ödev arama. Sebit yetkilileri, bilinçli olarak ödev arama uygulamasını kaldırarak öğrencileri hazır, kopya ödev alışkanlığından uzak tutmak istiyor.

Egitim.com'un kategorilendirme özelliğini beğendiğimiz söyleyelim. Kategori seçenekleri ve alt kategorilendirmelerle Egitim.com'un arama sonuçlarını sık eleyip ince dokuduğunu belirtelim. Tabii durum böyle olunca öğrencilerin, arama sonuçları filtreleyerek hızlı bir geri dönüş aldığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.