Twitter'ın yüzde 60'ı dinliyor, yüzde 40'ı tweetliyor! [LeWeb Paris]

Twitter'ın Uluslararası Pazar Geliştirme Başkan Yardımcısı Katie Stanton, LeWeb Paris'te The Next Web İngiltere'nin editörlerinden Jamillah Knowles'ın sorularını yanıtladı.
Twitter'ın yüzde 60'ı dinliyor, yüzde 40'ı tweetliyor! [LeWeb Paris]

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’ten TEB sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb12 adresinden takip edebilirsiniz.

Twitter'ın Uluslararası Pazar Geliştirme Başkan Yardımcısı Katie Stanton, LeWeb Paris'te The Next Web İngiltere'nin editörlerinden Jamillah Knowles'ın sorularını yanıtladı.

Söyleşide özellikle geliştirmekten sorumlu olduğu pazarlar hakkında konuşan Katie Stanton, Fransa ofislerini de yakın zamanda açacağını duyurdu ve Twitter ile ilgili bazı önemli veriler açıkladı.

Stanton'ın verdiği bilgilere göre Twitter kullanıcılarının toplamda yüzde 60'ı sadece dinleyici. Kalan yüzde 40'lık kısım ise Twitter'da aktif olarak tweet atan üyelerden oluşuyor.

Amerika Birleşik Devletleri dışında 6 ülkede ofisleri bulunan Twitter, bir sonraki ofisini de Fransa'da açacağını LeWeb'de duyurdu. Yerelleştirmeye önem veren firma, pek çok dili de destekliyor ve dil desteği konusunda daha fazla çalışacağını da belirtiyor.

Jamillah Knowles'ın sorusu üzerine, Çin ve Rusya pazarlarını değerlendiren Katie Stanton, Rusya'nın organik olarak büyüyen ve kendileri için çok değerli bir pazar olduğunu, hatta Başbakan Medvedev'in Twitter'a katılan ilk siyasetçilerden biri olduğunu söylerken, Çin için aynı hislerle konuşmadı. Çin'de hükümetin Twitter'ı blokladığını belirten Katie Stanton, Çin hükümetinin bu tarz politikaları yüzünden oldukça çaresiz gözüküyordu.

Papa'nın Twitter'a gelmesi, Obama'nın bireysel olarak sıkı bir Twitter kullanıcısı olmasının Twitter'a katkısından da bahseden Stanton, hedeflerinin dünyadaki her kullanıcıya ulaşmak olduğunu da aktardı.

Yerel pazarları da oldukça önemseyen Twitter, Türkiye'de Ankara, İzmir ve İstanbul için devrede olan şehirsel trendleri, Fransa'da da devreye sokacağını açıkladı. Buna göre, Toulouse ve  Bordeaux şehirlerinin özel TT listeleri olacak. Bu gelişmeye baktığımızda, Twitter için Türkiye'nin bir hayli değerli olduğunu söyleyebiliriz çünkü biz şehir bazındaki bu listeleri uzun süreden beridir kullanıyoruz. Fakat buna rağmen Twitter, Türkiye yerine Fransa'da bir ofis açmayı seçmiş gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.