Kickstarter'ın Birleşik Krallık'taki ilk ayı nasıl geçti?

Kickstarter'ın Birleşik Krallık'taki ilk ayı nasıl geçti?

Bildiğiniz gibi Kickstarter gün geçtikçe internet sektöründeki önemi artan, oldukça başarılı bir topluluk destekli yatırım toplama platformu. Yaz aylarında sizlerle paylaştığımız üzere 2009 yılında kurulan şirket, tarihinde ilk kez ABD dışına çıkacağını açıklamıştı. Yaklaşık bir ay önce resmi olarak Birleşik Krallıklar’da hizmet vermeye başlayan Kickstarter’ın operasyonuyla ilgili detaylı bilgileri şurada bulabilirsiniz.

Kickstarter’ın resmi blog’undan yaptığı açıklamaya göre son bir ay içinde Kickstarter'a Birleşik Krallık üzerinde gelen proje sayısı 407. Bu 407 projeden tam 30 tanesi ise hedeflediği rakama çoktan ulaşmış durumdalar. 407 proje için toplanan rakam ise 2 milyon pound’un üzerinde. (yaklaşık 3.3 milyon dolar yapıyor)

Kickstarter'a Birleşik Krallık'tan katılan ve belirlediği bütçeyi toplayan ilk proje “public art” alanında yer alan the Chime Pavilion olmuş. Picade ise dikkat çeken bir diğer proje. BK'dan çıkan tüm Kickstarter projelerine göz atmak isteyenler şuraya bakabilirler. Bir diğer önemli istatistik de Kickstarter'ın “yatırımcılarının” yüzde 23’ü ABD, yüzde 39’u Birleşik Krallıklar, yüzde 23’ü ise Avrupa ‘dan.

Şimdilik Kickstarter’ın ABD’den sonra ilk tercihi olan Birleşik Krallık'taki gidişatı güzel görünüyor. Bu durumun şirketin yayılma planına olumlu yansıyacağı kesin.

Özellikle Internet of Things gibi içerisinde donanım ağırlığının hissedildiği internet projeleri için oldukça değerli bir platform haline gelen Kickstarter’ın, internet yatırımlarındaki seyri değiştirmesi oldukça muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.