Google bulut depolama servisinde yüzde 20 indirim yaptı

Google bulut depolama servisinde yüzde 20 indirim yaptı

Bulut servislerinde rekabetin artması ürün seçeneklerini ve indirimleri beraberinde getirdi. Bu anlamda ilk örneklerden biri Google'dan geldi ve şirket bulut depolama servislerinde indirime giderek, farklı ürün seçeneklerini kullanıcılarına sundu.

Resmi blogundan açıklama yapan Google, yüzde 20 indirimi yeni tanıttığı bir bulut depolama servisinde gerçekleştirdi. Durable Reduced Availability Storage adındaki yeni ürün, kullanılan alana göre ücretlendirme sağlıyor. Yani 'kullandıkça öde' modelinin hayata geçtiğini söyleyelim. Örneğin, 1 terabyte'a kadar olan kullanımlarla 9 terabyte kadar olan kullanımlar arasında bir fark olacak.

İşin aslına bakacak olursak yapılan bu indirim rekabet ortamının kullanıcılara olan bir faydası olarak karşımıza çıkıyor. Amazon, bu konuda elini daha çabuk tutarak bulut depolama servisi Amazon Web Services'te indirime gitmişti. Amazon Glacier adındaki bulut depolama ürünün 'kullandıkça öde' modelinde yer aldığını paylaşalım.

Bulut depolama servisleri arasındaki indirim ve yeni ürün yarışı başlamış görünüyor. Amazon'un ateşlediği bu fitil Google ile devam ediyor ve gelecekte de diğer bulut depolama servisi veren şirketlerin de şüphesiz dahil olacağını düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.