Apple işlemciden sonra bataryayı da Samsung'tan almayacak

Apple işlemciden sonra bataryayı da Samsung'tan almayacak

Samsung ile Apple arasındaki restleşme sadece mahkeme salonları yaşanmıyor. Samsung, işlemciden sonra Apple'a batarya üretmeyi de keserek Apple'a yeni bir rest daha çekmiş oldu.

Bilindiği üzere Apple'ın cihazlarında işlemci başta olmak üzere en önemli parçalar Samsung tarafından üretiliyor. China Business News'ün haberine göre Samsung'un batarya üreten yan şirketi Samsung SDI, Apple için batarya üretmeyi kesmiş durumda.

Apple ise batarya problemini çözmek için harekete geçerek, Çin'li batarya üreticileri Amperex Technology Limited ve Tianjin Lishen Battery şirketleriyle anlaştığı iddia ediliyor. Apple Samsung'tan aldığı bataryaların şirketin en önemli cihazları olan iPad ve MacBook serilerinde kullanıldığını da paylaşalım.

İlk restleşme değil

Aslında donanım parçalarında yaşanan bu restleşme ilk kez olan bir olay değil. Çok değil, iki şirket arasında Kasım ay başında da benzer bir restleşme yaşanmıştı. Apple'ın meşhur işlemcisi A serisini üreten Samsung, işlemcinin fiyatına yüzde 20'lik zam yapmıştı. Apple ise bunun üzerine Samsung'tan 2014 yılı itibariyle işlemci almayacağını açıklamıştı.

Ancak Apple'ın Samsung'tan satın aldığı donanım parçaları işlemci ve batarya ile sınırlı değil. Apple cihazlarında bulunan bazı devreler ve retina ekranlar da Samsung tarafından üretilen donanım parçaları arasında yer alıyor.

Kısacası iki şirket arasındaki restleşmeler tüm hızıyla şiddetleniyor. Bu restleşmelerin sonucunda ne olacağını şimdiden kestirmek zor. Ancak gelecekte donanım üreticisiyle dışarıdan satın alan iki şirket arasındaki farkın daha iyi ortaya çıkacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.