Apple Türkiye ilanlarını kariyer sitelerine girmeye başladı

Apple Türkiye ilanlarını kariyer sitelerine girmeye başladı

Apple'ın Türkiye'deki operasyonları için Türkçe kariyer sayfasını açarak iş ilanları verdiğini paylaşmıştık. Şirket yeni çalışanlar için yayınladığı ilanları Türkiye'deki ilan sitelerine de girmeye başladı.

Bizim gördüğümüz kadarıyla şu anda Apple Türkiye'nin anlaştığı kariyer siteleri arasında Kariyer.net ve Perakendekariyer.com bulunuyor. Bilindiği üzere Apple, kendi kariyer sayfaları aracılığıyla Kasım ayında 12 iş ilanı yayınlamıştı. Ancak Apple Türkiye'nin şu anda yayınladığı ilan sayısının 6 olduğunu görüyoruz.

Apple, Türkiye operasyonları için kendi mağazalarını açacağı biliniyordu. Şirketin, Türkiye'deki kariyer sitelerine girdiği ilanlar, açılacak mağazalarda çalışacak kişileri istihdam edeceğini söyleyelim. Mağaza lideri, envanter uzmanı, genius, yaratıcı ve uzman gibi çalışanlar şirketin öncelikli olarak arandığı pozisyonlar arasında bulunuyor.

Kariyer sitelerine verilen ilanlardan gördüğümüz kadarıyla ilan başvuruları, Apple üzerinden gerçekleşiyor. Aldığımız bilgilere göre Apple, CV'leri kendi toplamak istiyor ve bu yüzden Apple kariyer sayfalarına yönlendirme gerçekleşiyor.

Apple Türkiye'nin ilanlarını Türkiye'deki kariyer sitelerine girmeye başlaması, şirketin Türkiye operasyonları için geri sayıma başladığının en açık kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. İlan sayısından da anlaşılabileceği gibi Apple Türkiye kademeli olarak Türkiye'deki mağazalarını açacağa benziyor.

Apple'ın ilk mağazasını nereye açacağı ise halen cevabı bulunamayan bir soru...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.