THY mobil biniş kartlarını Passbook'a taşıdı

THY mobil biniş kartlarını Passbook'a taşıdı

Uçuş kartları, biletler, mağaza kart ve kuponlarını tek bir uygulama altında toplayan Passbook'un, iOS 6 ile gelen en önemli özelliklerin arasında yer aldığından bahsetmiştik.

Türkiye'de ise Türk Hava Yolları (THY) Passbook'ta yer alan ilk havayolu şirketi oldu. Pozitron tarafından yapılan entegrasyon ve çalışma sonucu Mobil Biniş Kartı altyapısı geliştirilerek THY, Passbook içindeki yerini almış oldu.

Böylece THY yolcuları mobil biniş kartlarını 'Pass' olarak saklayabilecek ve mobil biniş kartı destekleyen havaalanlarında kağıda basılı biniş kartına gerek olmadan uçağa kadar gidebilecek. Parantez içinde İstanbul'daki her iki havaalanın da mobil biniş kartı uygulaması desteklediğini belirtelim.

 

Passbook uygulamasının kullanılabilmesi için iOS 6.0 ve üzeri işletim sistemi sürümlerinin kullanılması gerekiyor. Sadece iPhone ve iPod touch cihazlarla  kullanılabilen Passbook uygulaması, iPad ve iPad Mini cihazlar için mevcut değil.

Kurumsal şirketlerde bu tip entegrasyonlar çok kolay ve hızlı yapılamasa da THY, Passbook entegrasyonuyla Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir hamle yapmış oldu. Şu anda Türkiye'de ilk ve tek olan bu uygulama, dünyadaki havayolu şirketleri arasında da çok yaygın durumda değil. THY'nin Passbook entegrasyonu sadece havayolu sektörü değil, bilet, mağaza kartı ve kuponların kullanılabileceği her sektör için örnek olabilecek düzeyde. Türkiye'deki şirketlerin Passbook entegrasyonu konusundaki adımlarını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.