Tasarımcı odaklı MeCrea.com 100 mağazaya ulaştı

Tasarımcı odaklı MeCrea.com 100 mağazaya ulaştı

Tasarımları ve özel koleksiyonları, mağazalar altında toplayan Me Crea'nın kurulmasının üzerinden üç ay gibi bir süre geçti. Bir e-ticaret sitesi için üç aylık süre kısa görünse de Me Crea, hızla büyüyerek dikkat çekiyor.

Bilmeyenler için Me Crea'yı biraz tanıtalım. Klasik e-ticaret kategorisinde yer alan site tasarımcıları, butik mağazaları ve markaları tek bir platformda topluyor. Ancak bunu yaparken ürünleri sadece kategoriler değil, mağazalar bazında da bir araya getiriyor. Örneğin tasarımcılar kendi markalarına ait mağaza oluşturabiliyor.

Girişimin kurucuları arasındaysa Palladium AVM'nin de ortaklarından İbrahim Güler, Gürdal Mücevherat'ın sahibi Mete Gürdal, Ties and Heels Club yönetici Sinan Ventura ve strateji ve iletişim danışmanı Esra Bilik gibi isimler bulunuyor.

Aralık ayındaki hedef 200 bin TL'lik ciro

Yazının başında da belittiğimiz Me Crea yaklaşık üç ay önce kuruldu. Ancak site bu süre içinde hedeflerini tutturarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yüksek ciro hedeflerini tutturan Me Crea, gelecek ay için ise 200 bin TL'lik ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Tabii durum böyle olunca, girişim yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Aldığımız bilgilere göre Me Crea, kuruluşundan bu yana geçen üç aylık sürede üç farklı fon ve melek yatırımcıyla görüşmüş durumda.

Sitenin öne çıkan özellikleri arasında tasarımcıların olduğunu belirtmiştik. Şu anda tasarımcıların açtığı dijital butik sayısı 100 civarında. Parantez içinde belirtmek gerekirse site yetkilileri, günde ortalama 15 tasarımcı görüşerek bu sayıyı arttırmaya devam ediyor.

45 bireysel tasarımcı yer alıyor

İşin bireysel tasarımcı kısmına da değinelim. Sitede şu anda 45 bireysel tasarımcı yer alıyor. Site kurucularının bireysel tasarımcılar için yaratmak istediği yıllık ticaret hacminin 250 bin TL olduğunu da parantez içinde belirtelim.

Me Crea kendi sektörüyle ilgili uzman kişilerin gücünü arkasına alarak, e-ticaret sektöründe farklı bir alana yoğunlaşıyor. Site kullanıcıların dikkatini tasarımcıların elinden çıkan ürünleri sunarak dikkat çekmeyi başarıyor. Öte yandan Me Crea'nın tasarımcılara kapı açarak ticari hacim yaratmak istemi beğendiğimiz noktalar arasında. Üç ayda üç yatırımcıyla görüşerek, ciro hedeflerinin tutturulması sitenin, gelecekteki popülerliği hakkında ipuçları veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.