Instagram web’deki varlığını rozetlerle güçlendiriyor

Instagram web’deki varlığını rozetlerle güçlendiriyor

Facebook tarafından 1 milyar dolar değerinde bir anlaşma karşılığında satın alınan Instagram, bundan çok kısa bir zaman önce web’e ilk çıkartmasını yapmıştı. Bu sayede uygulamanın mobil kullanıcıların web üzerinden de erişilebilecek profillerini oluşturmasına olanak veren Instagram web’deki varlığını güçlendirmek için yeni uygulaması olan rozetleri blog’unda resmen duyurdu.

Her ne kadar adına rozet (badge) demiş olsa da, Instagram’ın rozetleri aslında Foursqure’daki rozet mantığından biraz daha farklı. Yani rozetler, uygulama içindeki oyunlaştırma öğeleri sayesinde kazanılmıyor, daha çok Google’ın +1, Facebook’un beğen ve Twitter’ın takip et butonlarına benzer şekilde Instagram web profilinizi farklı web sitelerinde duyurmanızı sağlamayı hedefliyor.

Bu yeni uygulama Instagram’ın fotoğraf paylaşımı konusunda mobili fethettikten sonra web’de de aynı yolda yürümeyi hedeflediğinin önemli bir göstergesi.

Bu da Facebook’un internetin en büyük pazarlama aracı olma yönündeki planlarını destekleyecek bir gelişme. Yani bu sayede Instagram sadece bir fotoğraf paylaşım servisi olmanın ötesinde, markaların müşterileri için fotoğraflar üzerinden iletişim kurabilecekleri bir mecra olmayı hedeflediğini de ortaya koyuyor.

Zaman içerisinde markalar tüketicilerini Instagram profillerine yönlendirmek için bu rozetleri kullanmaya başladıkça bu hem Instagram’ın web trafiğine büyük katkıda bulunacak, hem de firmalar müşteriler ile yeni bir iletişim kanalına daha kavuşmuş olacaklar.

Bu noktada akıllara gelen bir tek soru var; işler biraz fazla karışmaya başlamadı mı? Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, Pinterest ve şimdi de Instagram… Markalar için takip etmeleri ve aktif olmaları beklenen sosyal pazarlama kanalların sayısının artması hem dijital pazarlama süreçlerini güçleştiriyor, hem de harcanması gereken emeği, yani maliyeti artırıyor.

Üstelik bu platformların başarısı diğerlerini de kendilerini aynı şekilde konumlamaya itecek ve işler daha da karışacak. Bakalım markalar giderek kalabalık hale gelen bu sosyal pazarlama kanallarına bundan sonra nasıl tepki verecekler…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.