Limango 3 yeni ödeme sistemiyle satış hacmini artırmak istiyor

Limango 3 yeni ödeme sistemiyle satış hacmini artırmak istiyor

E-ticaretin yeniden yükselişe geçtiği ve daha da yükseleceği bir dönemdeyiz. Önde gelen e-ticaret şirketleri dahi yeni üyeler kazanma peşinde ve Limango.com.tr yeni ödeme sistemleriyle müşterilerine daha fazla seçenek sunmaya başlıyor.

Alman Otto Grubu'nun bir markası olan Limango, şimdiye kadar sadece kredi kartıyla satış yapıyordu. Üye sayısı 5.2 milyonu geçen özel alışveriş sitesi 3 yeni ödeme sistemini birden dahil etmiş ve potansiyel hedef kitlesini katlamış. Bunlardan ikisi mobil ödemeye yönelik Turkcell Cüzdan ve İş Bankası Parakod diğeri ise BKM Express.

Nedir bunlar? diyenler için sanırım bu ödeme sistemlerinden kısaca bahsetmek iyi olur.

Turkcell Cüzdan, kredi kartı numarası yerine sadece cep telefonu numarasıyla alışveriş yapma özelliği sunan bir yenilik olarak daha Ekim ayında duyurulmuştu. Kredi kartına sahip olmayan kişilerin e-ticarete katılımı açısından önemli bu gelişme teoride mobil ödeme ile benzerlik gösterse de daha ileri bir ödeme platformu sunuyor.

İş Bankası Parakod da kredi kartını unutturan bir yenilik olarak geçtiğimiz haftalarda tanıtıldı. İş Bankası müşterileri ödeme ekranında çıkan QR (quick response) kodunu mobil uygulama üzerinden okutarak hızlıca ödeme yapabiliyor.

BKM Express ise Bankalararası Kart Merkezi'nin sunmuş olduğu yeni bir ödeme altyapısı. BKM Express ile kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartları tek bir yerde toplayarak hızlıca ödeme yapmanızı sağlayan bir sistem. BKM Express Haziran ayında tanıtılmıştı ve son zamanlarda rakiplerine karşı pazar payını artırmaya çalışıyor.

Ödeme sistemlerini çeşitlendirmek önemli

Tekrar başa dönecek olursak e-ticaret hacminin zirveye ulaştığı yıl sonuna yaklaşıyoruz ve Limango'nun yanısıra diğer e-ticaret sitelerinin bu ödeme altyapılarını kullanması kesinlikle beklenmedik bir büyümenin kapısını açabilir. Hatırlarsanız bu sene Webrazzi etkinliklerinde en çok dile getirilen konulardan biri de ödeme sistemleriydi ve biz de sene sonunda bu konuyu ayrı olarak ele almaya karar verdik.

Hizmet tarafında ise Limango'nun da farklı kampanyaları tek sepette birleştirmeye başladığını öğrendik ki, hizmet tarafının ne kadar değerli olduğunu geçtiğimiz günlerde hatırlatmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.