Altı milyon dolar yatırım alan Socialbakers İstanbul ofisini açacak

Altı milyon dolar yatırım alan Socialbakers İstanbul ofisini açacak

Sosyal medya takibi ve analizi yapan Prag merkezli Socialbakers, geçtiğimiz yıl aldığı 2 milyon dolarlık yatırımın ardından bugün yine Earlybird Ventures ve Index Ventures'tan altı milyon dolar yatırım aldı.

Webrazzi Summit konuşmacıları arasında yer alan şirketin CEO'su Jan Rezab'la yatırım haberi sonrasında iletişime geçtik ve yatırımla birlikte İstanbul ofislerini açacaklarının bilgisini aldık.

2009'da kurulan Socialbakers, Türkiye'de adını Avea ile yaptıkları sosyal medya yönetimi/kampanyası ile duyurmuştu. Toplamda 8 milyon dolar yatırım almış olan Socialbakers, Prag merkezli bir şirket ve Londra, Münih, Paris, San Francisco'da ofisleri bulunuyor. 

Yatırımın ardında İstanbul, San Paulo, Mexico City ve Dubai'de yeni ofisler açacağını öğrendiğimiz şirket, yerel büyümenin yanısıra ürününü geliştirmeye de devam edeceğini dile getiriyor.

Geçtiğimiz ay New York'ta Engage 2012, konferansını düzenleyen şirket, kendi alanında hizmet veren şirketlerin büyük gruplar tarafından satın alınmalarının ardından önünde geniş bir büyüme alanına sahip oldu. Global büyümesini tamamlamasının ardından Socialbakers'ın oldukça yüksek bir bedelle satın alınması şaşırtıcı olmayacaktır.

İstanbul ofisi konusunda elimize yeni bilgiler ulaştıkça sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.