Girişimciler için iPhone Uygulamaları

Girişimciler olarak girişimlerimizle yatıp kalkıyoruz. Girişimimiz büyüsün diye sürekli araştırıyoruz, inceliyoruz, analiz yapıyoruz. Girişimciler özellikle mobilden girişimlerini nasıl yönetebilirler, bunu araştırdık. Aşağıdaki listeyi iPhone uygulamaları için yaptık fakat sizlerden de özellikle Android için önerilerinizi bekliyoruz.

Analytics Pro: Detaylı bir Google Analytics uygulaması.

Analytiks: Google Analytics için kullanabileceğiniz şık bir uygulama, bir önceki aya ait performansınız ile karşılaştırma yaparak göstermesi en büyük artısı.

Cloud Services Manager: Eğer Amazon Web Services kullanıyorsanız bazı işlerinizi bu uygulama üzerinden yapabiliyorsunuz.

Rackspace Cloud: Rackspace kullanıyorsanız bu uygulama ile Cloud kavramını çok iyi hissedebiliyorsunuz, uygulama üzerinden sunucu artırma, azaltma, konfigurasyon yapabiliyorsunuz.

Github Issues: Kod depolama olarak github kullanıyorsanız ve kodlarınız ile ilgili görevleri github issues ile hallediyorsanız bu uygulama tek seçeneğiniz. Çalışanlarınıza kodla ilgili görevler atayabiliyor, durumlarını kontrol edebiliyorsunuz.

UDID Sender: Her uygulama geliştiren, geliştirten UDID'nin ne olduğunu öğrenecektir :) UDID lazım olduğunda bu uygulama ile öğrenebilirsiniz.

iTunes Connect Mobile: Uygulamanız var ve App Store'a gönderdiniz diyelim, bu uygulama ile durumunu, satışları görebiliyorsunuz. Her ne kadar App Store istatistiklerini gecikmeli görseniz de işe yarıyor.

Flurry Stats: App Store'da uygulamanız var ve istatistiklerini Flurry ile takip ediyorsanız bu uygulama ile yeni gelen kullanıcıları, hareketlerini görebiliyorsunuz.

Facebook Pages Manager: Facebook'da girişiminizin sayfası varsa bu uygulama ile sayfanızı yönetebiliyorsunuz.

Yurtiçi Kargo: Girişiminiz ile ilgili kargo işleriniz için kolayca kullanabileceğiniz bir araç.

Alexa/Pagerank konularında da uygulamalar var fakat çoğu global rakamları gösterip Türkiye ile ilgili filtreleme yapmadığı için onlara yer vermedim. Alexa için sitebilgi'yi kullanabilirsiniz.

Özetlemek gerekirse cebimizden neredeyse herşeyi yapabiliyoruz, bir gün cepten kod da yazar mıyız bilmiyorum ama neden olmasın? Bu arada girişiminizi cebinizden bu kadar kontrol edebiliyorken bilgi güvenliği konusunda hassas olmaya da özen göstermek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.