Skype Windows Phone 8'ler için mağazadaki yerini aldı

Skype Windows Phone 8'ler için mağazadaki yerini aldı

Windows 8'in kullanıcıların karşısına başarılı bir şekilde çıktığını ve Skype ile entegrasyonun ön plana çıktığını paylaşmıştık. Beklenen Skype uygulaması da Windows Phone 8 işletim sistemleri için dün yayınlandı.

Windows Phone 8'ler için geliştirilen Skype, telefonun şarj ömrünü etkilemeden arka planda çalışıyor. Böylece kullanıcıların Skype uygulamasını açmadan daha hızlı bir şekilde Skype görüşmeleri yapabilmesi sağlanıyor.

Windows Phone 8'ler için Skype uygulaması şu anda ABD'de ve bazı Avrupa ülkeleri için yayınlandı. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğunu belirtelim. Şu anda testini gerçekleştirdiğimiz Windows Phone 8 işletim sistemli HTC 8X akıllı telefon modelinde Skype uygulamasını kullanabiliyoruz.

Sade bir tasarıma sahip

Skype'ın Windows Phone 8 uygulamasını diğer moibl işletim sistemleriyle kıyasladığımızda hemen hemen aynı özelliklere sahip olduğunu ifade edebiliriz. Ancak uygulamanın Windows 8 işletim sisteminin kullanıcı arayüzüne bağlı olarak daha sade bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Tabi en büyük farksa Skype'ın arka planda cihazın pilini  harcamadan çalışması.

  

Geçen hafta Microsoft, Skype konusunda önemli bir adım atarak kullanıcıların Windows Live Messenger hesaplarını Skype'a aktaracağını açıklamıştı. Bu adımla beraber 2013 yılı birinci çeyrekte 100 milyon Windows Live Messenger kullanıcısının Skype'a geçmesi planlanıyor.

Microsoft artık kendi servisi olan Skype'ı, yine kendi mobil işletim sistemi olan Windows Phone 8'e iyi bir şekilde entegre etmiş durumda. Bu yüzden Skype uygulamasının diğer mobil platformlarda olmayan özelliklerinin Windows Phone 8'de olmasına şaşırmamak gerekiyor.

Skype'ın Windows Phone 8 işletim sistemlerinde nasıl çalıştığını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.