İşletim sistemlerine göre en hızlı web tarayıcıları [İnfografik]

İşletim sistemlerine göre en hızlı web tarayıcıları [İnfografik]

Web tarayıcılarındaki rekabeti sık sık paylaşmaya çalıyoruz. Hatta en son bu konuyla ilgili hazırlanan son raporlarda Internet Explorer'ın güç kazanmaya devam ederken, Firefox ve Chrome'un pazar payı kaybettiğini paylaşmıştık.

Bu haberdeyse işletim sistemlerine göre hangi web tarayıcının daha hızlı olduğunu ortaya koyan veriler bulunuyor. New Relic'in kendi üzerinden geçen veriyi baz alarak yaptığı araştırmaya göre Windows işletim sistemlerindeki en hızlı web tarayıcı Internet Explorer 10 olduğu görülüyor. Internet Explorer 10'un arkasındaysa bir önceki sürüm olan Internet Explorer 9 bulunuyor.

Windows işletim sistemleri için Firefox'un 15. sürümü üçüncü, Safari'nin 5. sürümüyse dördüncü sıra yer alırken, pazar payında birinciliğe oynayan Google'ın web tarayıcısı Chrome ise beşinci sırada.

Mac'lerin en hızlısı Chrome

Gelelim Mac işletim sistemlerinin en hızlı web tarayıcısına. Yapılan araştırmaya Mac işletim sistemlerinin en hızlı web tarayıcısı Chrome olarak görünüyor. Mac işletim sistemlerinde ilk 5 sırayı alan Chrome'u, Firefox web tarayıcıları takip ediyor.

Araştırmada mobil cihazlardaki tarayıcıların hızları da karşılaştırılmış. Mobil işletim sistemlerinde ne Chrome, ne de Safari birinci. Mobil web tarayıcılarının lideri BlackBerry'nin geliştirdiği kendi web tarayıcısı. Hız konusunda BlackBerry birinci sıradayken, geriye kalan neredeyse tüm sıralamayı Opera Mini almış durumda.

Pazar payında lider Chrome

Tarayıcıların pazar paylarına baktığımızdaysa Windows işletim sisteminde yüzde 41 payla Chrome öne çıkıyor. Ancak Chrome'un Windows'taki birinciliği Mac işletim sistemlerinde geçerli değil. Mac işletim sistemlerinde en çok kullanılan web tarayıcısının Safari olduğu araştırmada yer alıyor.

Microsoft, Windows 8 ile atak yaparak işletim sistemleri pazarını hareketlendirmeye devam ediyor. Ancak şirket, web tarayıcıları pazarında Chrome'a hızla payından vermeye de devam ediyor. Görünen o ki Microsoft, Internet Explorer 10 ile hızı baz alarak yeniden atağa kalkacak.

New Relic'in hazırladığı işletim sistemlerine göre web tarayıcılarının hızlarını karşılaştıran infografiği aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.