Yandex Türkçe içerik üreten Twitter kullanıcılarını inceledi [infografik]

Yandex Türkçe içerik üreten Twitter kullanıcılarını inceledi [infografik]

Twitter ile yaptığı özel anlaşmayla içerik indekslemesi yapan Yandex, Ağustos-Eylül 2012 arasında Türkiye'de Twittter kullanımına dair bir infografik paylaştı.

Türkçe içerik üreten kullanıcılara dair istatistiki bilgiler veren grafiğe göre Yandex, 2012 yazında 3.8 milyondan fazla Türkçe yazan Twitter kullanıcısı tespit etmiş.

Yandex'e göre bu sayı aktif Twitter kullanıcılarının yüzde 2.5’ine denk geliyor. Bu durumda Twitter'ın aktif kullanıcı sayısı 152 milyon olarak çıkıyor ki Yandex, Twitter'ın Mart 2012'de açıkladığı 140 milyon aktif Twitter kullanıcı verisini referans göstermiş. Sanırım aradan geçen 8 ayda bu rakam Yandex'in tahmininden biraz daha fazla artmıştır. Mart ayında paylaştığımız Monitera raporu da aktif kullanıcı sayısınının 3.8 milyondan daha fazla (5.3 milyon) olduğunu paylaşmıştı.*

Kullanıcı sayısı hesabını bir kenara bırakıp Türkçe içerik üreten kullanıcılara dönersek Yandex'e göre Türk kullanıcılar, hafta içinde günde ortalama 3.7 milyon Twitter iletisi gönderiyor. Hafta sonları ise bu ortalama günlük 2.5 milyon iletiye düşüyor. Hafta içi günlerde saniyede atılan ileti sayısı ise 42’den fazla gösteriliyor.

Yerelde en popüler Twitter etiketleri ise Yandex'in grafiğinde #matrax, #bencemutluluk ve #turkiyeafyonaagliyor olarak sıralanmış. En çok bahsedilen 3 yerel Twitter kullanıcısı ise @huysuz_ayi,  @saprtoloji ve @ceyhunyilmaz olmuş.

Türkçe güncelleme yapan kullanıcıların iletilerinde en çok bahsedilen alan adlarında ise bit.ly, Facebook.com ve Youtube.com ilk 3 sırada geliyor.

*Elimizdeki son rapor dünyada 517 milyon kullanıcıya ulaşan Twitter’ın Türkiye'de yaklaşık 9 milyon kullanıya sahip olduğu yönündeydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.