Samsung Galaxy S serisi satışlarını 3 kat arttırdı

Samsung Galaxy S serisi satışlarını 3 kat arttırdı

Akıllı telefonlardaki en kıran kırana rekabetin Samsung ve Apple'ın arasındaki geçtiğini tekrarlamaya gerek yok sanıyoruz. Ancak Apple'ın başarısına karşılık Samsung'un akıllı telefon segmentindeki amiral gemisi Galaxy S, her geçen seride satışlarını arttırmaya devam ediyor.

Techcrunch'ta paylaşılan bir habere göre Samsung'un akıllı telefonu Galaxy S III, Galaxy S II'ye göre üç kat daha fazla satılmış durumda. Her iki cihazın da piyasaya çıkış tarihi üzerinden 150 günlük satış rakamları kıyaslandığında Galaxy S II'nin 10 milyon adet, Galaxy S III'ün ise yaklaşık 30 milyon adet sattığı görülüyor.

Samsung benzer bir başarıyı bizim de incelemesini gerçekleştirdiğimiz Galaxy Note II'de de yakaladığını söyleyelim. Galaxy Note serisinin piyasaya çıkış tarihinden sonraki ilk aylık satış grafiğine baktığımızda Galaxy S III gibi üç katlık bir artış görüyoruz. Galaxy Note serisinin birinci modeli ilk bir ayda yaklaşık 1 milyon adet satarken, bu rakam Galaxy Note II'de 3 milyonu aşmış durumda.

İlk üç günde 5 milyon iPhone 5 satıldı

Söz konusu Samsung'un akıllı telefonları olunca laf dönüp dolaşıp Apple'a yani iPhone 5'e geliyor. iPhone 5'in piyasaya sürüldükten sonra ilk üç gün içinde 5 milyon cihaz satışı gerçekleşmişti. Dördüncü çeyrek sonundaysa toplamdaki iPhone satışı 26.9 milyon adet civarında gerçekleşti. Bu rakam içinde satışta olan tüm iPhone modellerinin olduğunu paylaşmakta fayda var. Çünkü iPhone 5'in 12 Eylül'de pazara sürüldüğünü ve iPhone 4S satışlarınıın da yavaşladığını hesaplamak gerekiyor.

iOS ve Android büyümeye devam ediyor

Öte yandan mobil işletim sistemleri hakkında elimize geçen son rakamları da paylaşalım. comScore'a göre ABD'de kullanılan mobil işletim sistemleri pazarında hem iOS'un hem de Android'in payı büyümeye devam ediyor. 2012 yılı ikinci çeyrekte yüzde 51.6 pay alan Android, bu rakamı üçüncü çeyrekte yüzde 52.5'e yükseltti. Apple'ın işletim sistemi iOS ise 2012 yılı ikinci çeyrekte pazardan yüzde 32.4 pay alırken, üçüncü çeyrekte yüzde 34.3'lük pay almaya başladı. Bu iki işletim sisteminin başta BalckBerry ve Symbian'dan pay aldığını da paylaşalım.

Rakamlardan da görüldüğü üzere akıllı telefon konusunda Apple ve Samsung, işletim sistemleri konusundaysa iOS ve Android'in egemenliği artarak devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.