Apple 3 günde 3 milyon iPad Mini ve 4. nesil iPad sattı

Apple 3 günde 3 milyon iPad Mini ve 4. nesil iPad sattı

Apple biraz önce yaptığı basın açıklamasıyla 3 günde 3 milyon adet iPad Mini ve 4. nesil iPad sattığını açıkladı. 23 Ekim'deki etkinlikle duyurulan iPad Mini ve yeni iPad'ler San Francisco'dan başlayarak satışa sunulmuştu.

Amerika, Kanada, Almanya, Hong Kong, Japonya ve İngiltere gibi 34 ülkede şu anda satışta olan yeni iPad'ler'in 3 günde yakaladığı bu satış rakamını en yakın olarak geçtiğimiz Mart ayında 3. nesil iPad'ler ile karşılaştırılabilir. Apple Mart ayında satışa sunulan 3. nesil iPad'lerin bir haftada 1.5 milyon sadece Wi-Fi'lı modelin satıldığını duyurmuştu.

329 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan iPad Mini'ler incelemelerde yüksek not ve genel olarak beğeni kazanmıştı.

Basın bülteninde Apple CEO'su Tim Cook, tüm dünyadan kullanıcıların iPad Mini ve yeni nesil iPad'lerin çok beğendiğini ve bir haftada ellerindeki iPad Mini'lerin tükendiğini talebi karşılamak için çalıştıklarını açıklamış.

Amerika'da bile önce sadece Wi-Fi'lı modelleri satışa sunulan iPad Mini'lerin tüm modelleriyle satışa sunulması için sanırım biraz daha beklememiz gerekiyor. İnternette yayılan bilgilere göre satışa sunulduğu ülkelerin bir çoğunda bulunamayan iPad Mini'lerin ilk gün kuyruklarının zayıf olduğu ve eskisi gibi izdihamların olmadığı haberlere yansımıştı. Ancak sayılar gösteriyor ki kuyrukların az olması satış rakamlarının bu denli yüksek olmasını engelleyememiş.

Türkiye'de resmi olarak satışa sunulmamış olan iPad Mini'ler TL fiyatlarıyla Amerika'da 600 TL + vergi gibi bir fiyatla satışa sunuluyor. iPad Mini'lerin Türkiye'deki satış fiyatının 1000 TL'nin altında kaldığı takdirde başarılı bir çıkış yapabileceğini düşünüyorum. iPad Mini'lerin Aralık ayında ülkemizde de satışa sunulacağını tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.