Yahoo Marrisa Mayer ile üçüncü çeyrekte beklentileri karşıladı

Yahoo Marrisa Mayer ile üçüncü çeyrekte beklentileri karşıladı

Yahoo'nun CEO'luk koltuğuna oturduktan sonra gündemden düşmeyen Marissa Mayer ile birlikte bir çeyrek geride kaldı. Bu dönem içerisinde Yahoo gelir bakımından büyüme yakalayamadı, ama yatırımcıların beklentilerini karşılamış durumda.

Rakamları paylaşmaya başlayalım. 2012 yılı üçüncü çeyrek bilançosunu açıklayan Yahoo'nun geliri söz konusu dönemde 1.2 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Önceki dönemlerle kıyaslama yapmak gerekirse 2012 yılı ikinci çeyrekte bu rakam 1.22 milyar dolar civarındaydı. Geçen sene aynı döneme baktığımızdaysa yine 1.22 milyar dolarlık gelir seviyesini görüyoruz. Yahoo'nun 2012 yılı üçüncü çeyreğini her iki dönemle kıyasladığımızda 20 milyon dolarlık bir gerileme söz konusu.

Yahoo'nun gelirlerindeki en büyük kalemi doğal olarak display reklamlar oluşturuyor. 2012 yılı üçüncü çeyrekte 506 milyon dolara ulaşan bu rakam geçen sene aynı döneme göre yüzde 1 artmış durumda.

Hisse başı 0.35 dolar kâr

Şirketin yüzde 1'lik artış yakaladığı gelir kalemlerinden bir diğeriyse arama kategorisi oldu. Söz konusu dönemde 473 milyon dolarlık arama gelirleri sağlanırken, geçen sene aynı dönemde bu rakam 467 milyon dolardı.

Şirketin kârlılığına gelince, Yahoo 2012 yılı üçüncü çeyrekte hisse başı 0.35 dolar kâr etti. Ancak bu rakam Alibaba'nın 7 milyar dolarlık hissesini geri almasıyla beraber yeniden yapılandı. Bu yüzden şirketin kârlılığından bahsetmek pek doğru olacağını düşünmüyoruz.

Marissa Mayer'in Yahoo'nun başına geçmesi, henüz kağıt üzerine yansımış değil. Kısa vadede Yahoo gelirleri ve kârlılığında büyük bir artışın söz konusu olamayabilir. Ancak şirketin geçen dönemlere göre büyük düşüşler yaşamaması, yatırımcıların gelecek dönemlere olan inancını gösterdiğini ifade edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.