SmartThings: Akıllı ev sistemi artık daha yakın

SmartThings: Akıllı ev sistemi artık daha yakın

Nesnelerin interneti konusunda örnek verebilecek girişim sayısı iki elin parmaklarını çoktan geçti. Pebble ile daha çok bahsedilmeye başlanan bu kavramı günlük hayata derinlemesine uğrayan bir girişim de Smartthings.com.

Smart Things, Dublin Web Summit'e katılan girişimlerden biri.  Kickstarter'da 250 bin dolar hedefiyle girip 1.2 milyon toplamayı başarmış. Yaptığı iş ise günlük eşyaları akıllı telefonunuzla bir etkileşim yaratacak şekilde internete bağlamak.

Biraz daha açmak gerekirse, Smart Things bir merkez aygıt çevresinde farklı dedektörler ile çalışan bir sistem. 3 farklı paketinden (güvenlik, ev ve aile) birini aldığınızda istediğiniz eşyalarla akıllı telefonunuz arasında bir iletişim ağı kuruyorsunuz.

Bu sayede evden kimin çıktığını anlamanızı sağlayacak konum değişikliklerini, nem değişimlerini vs. öğrenebiliyorsunuz. Smart Things alıcısını köpeğiniz üzerinde de kullanabilirsiniz.

Bu alanda uygulanan farklı girişimleri daha sistematik bir hale getiren Smart Things, ilk kullanıcılarına 2013 baharında ulaşacak ama şimdiden akla çok sayıda kullanım tipi geliyor. Smart Things, kendi ürünleri ve uygulamalarını geliştiricilere açarak da bu havuzu genişletiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.