Internet Explorer'a kavuşan Xbox'tan Facebook ve Twitter uygulamaları kaldırıldı

Internet Explorer'a kavuşan Xbox'tan Facebook ve Twitter uygulamaları kaldırıldı

Microsoft, Xbox 360'lar için geliştirdiği Internet Explorer'ı geçen hafta yayınladığı bir güncellemeyle kullanıcılara sunmuştu. Yenilik rüzgarı diyebileceğimiz bu gelişmeler, bazı uygulamalarında platformdan kaldırılmasını da beraberinde getirdi.

IGN'nin haberine göre en çok kullanılan sosyal ağlardan olan Facebook ve Twitter'ın Xbox Live uygulamaları platform üzerinden kaldırılmış durumda. Konuyla ilgili Microsoft hiçbir açıklama yapmazken, bu uygulamaların platformda ne zaman yeniden yer alacağına dair hiçbir bilgi bulunmuyor.

Ancak şirkete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Facebook ve Twitter uygulamalarının kaldırılmasının en büyük nedenlerinden birisi, beklenen kullanım oranlarına ulaşamaması olarak iddia ediliyor.

Sosyal ağlara Internet Explorer ile bağlanmak mümkün

Xbox sahibi olan Facebook ve Twitter kullanıcılarının sosyal ağ hesaplarına ulaşmasının bir yolu Internet Explorer'dan geçiyor. Xbox Live güncellemesiyle beraber gelen Internet Explorer üzerinden Facebook ve Twitter'ın web uygulamalarına ulaşılabiliyor. Bu arada Xbox'un Internet Explorer'a sadece Gold üyelerin ulaşabildiğini tekrar belirtelim.

Microsoft neredeyse hemen hemen tüm segmentteki cihaz ve yazılımlardaki değişim rüzgarına hız kesmeden devam ediyor. Bu değişim Xbox'larda da açıkça görülüyor. Şirketin, gelecekte ne gibi yeniliklerle Xbox kullanıcılarının karşısına çıkacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.