30 saniyede ilan yayınlama platformu Shopigr.am yatırımcı arıyor

30 saniyede ilan yayınlama platformu Shopigr.am yatırımcı arıyor

İlan siteleri yeni bir kategori olmadığı gibi büyük oyuncuların da köşeleri tuttuğu bir e-ticaret kategorisi olarak sayılabilir. Ancak farklı fikirler ve modellerle birlikte ilan kategorisine yeni bir girişimde bulunmak hala cazip bir seçenek.

Shopigram, farklılaşan tarzıyla ilan kategorisinde yer alan yeni bir girişim olarak Web Summit Dublin'de karşımıza çıkıyor. Eylül ayı sonunda açılan Shopigram, aslında pazaryeri kategorisinde yer alan klasik bir ilan sitesi. Ancak adından da anlaşılabileceği gibi fotoğrafların ve hızın ön plana çıktığı bir platform.

İlanlar 30 saniyede yayınlanıyor

Hız demişken hemen konuyu açalım. Hem web hem de iPhone platformlarında yer alan Shopigram, kullanıcıların 30 saniye içinde ilan vermesini sağlıyor. Özellikle iPhone kullanıcılarının hızlı bir şekilde ilan vermesinin kolay olduğunu ifade edelim.

Kullanıcılar çektikleri bir fotoğrafı Shopigram'a yükleyerek temel bilgileri ilan sayfasına giriyor. Girilen bu bilgilerle ilan, onaya gerek duyulmadan platform üzerinde yayınlanmaya başlıyor.

Shopigram'da arama ve kategori bazında arama yapmak mümkün. Ancak dikkatimizi çeken noktalar arasında konum bazlı aramalar yapılabilmesi yer alıyor. Sitenin üst kısmında yer alan 'map' seçeneğine basarak ilanlar konumuna göre bulunabiliyor.

Söz konusu e-ticaret sitesi olunca akla ilk gelen konulardan biri ödeme sistemi oluyor. Shopigram ekibinin ödeme sistemi sorununu PayPal ile çözdüğünü görüyoruz. Girişim böylece PayPal'ın ödeme sistemleri ağından yararlanmış.

1.4 milyon euroluk yatırım arıyor

Sitenin açılmasının üzerinden bir aydan az bir süre geçmesine rağmen, şu anda 7 binden fazla Shopigram kullanıcısı bulunuyor. Shopigram CEO'su Vincenzo Ruggiero'dan aldığımız bilgilere göre platformdan bin 500'den fazla ürün satışı gerçekleşmiş durumda. Sitenin kullanıcıları da hızla büyümeye devam ediyor. Rakam paylaşmak gerekirse her 5 dakika bir yeni kullanıcı siteye kaydını gerçekleştiriyor.

65 bin euro yatırım sermayesiyle kurulan Shopigram, şu anda yatırım arayan girişimler arasında. Hatta Vincenzo Ruggiero bu konuda rakam da paylaşıyor. Shopigram'ın şu anda 1.4 milyon euroluk yatırım arıyor.

Tinypay.me örneğine benzeyebilir

Shopigram aslında oldukça tanıdık gelebilir. 2010 yılında kurulan Tinypay.me, kullanıcıların 60 saniyede ilan vermesini gerçekleştirerek, Türkiye'de dikkat çekmişti. Tinypay.me'nin geçen sene Aksoy Internet Ventures'tan 1 milyon dolarlık yatırım aldığını da hatırlatalım.

Klasik ilan kategorisini, popüler tasarım ve fotoğraf uygulamalarıyla sunan Shopigram'ın 1.4 milyon euro yatırım alması olası. Tinypay.me örneğinde olduğu gibi Türkiye'deki yatırımcıların Shopigram'a yatırım yapması da olası seçenekler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.