Facebook için mobilde yepyeni bir dönem başlıyor

Facebook için mobilde yepyeni bir dönem başlıyor

Facebook’un geleceği için en önemli konulardan biri mobil, firma da zaten bunu her fırsatta dile getiriyor. Bu konudaki çalışmaları da uzun zamandır devam ediyor. Önce uygulama merkezini açtı, ardından mobil reklam ağını test etmeye başladı. Facebook’un mobildeki son çalışması ise bir süredir üzerinde çalışılan mobil uygulamalara yönelik reklam yapısı.

Facebook’un hızla büyüyen mobil uygulama ekonomisinde yer almasına yönelik olan bu adım mobil uygulama pazarındaki en önemli sorunlardan birini de çözmeyi hedefliyor: Uygulamaların görünürlüğü. Yüz binlerce uygulama arasında iOS veya Android’de öne çıkabilmek için çok fazla seçenek bulunmuyor. Facebook ise geliştiricilerin reklamlarını yayınlayarak, Facebook kullanıcılarının bu uygulamaları daha kolay görmelerini ve bulmalarını sağlayacak.

Facebook’un mobil uygulaması üzerinde yayınlanacak olan bu reklamlara tıklandığında kullanıcılar doğrudan Apple App Store veya Google Play’e yönlendirilecek. Kullanıcı uygulamayı indirdiğinde ise geliştirici Facebook’a ödeme yapacak. Facebook ayrıca reklam veren geliştiriciler için detaylı bir ölçümleme ve analiz yapısı da sunuyor. Bu yapı sayesinde geliştiriciler reklamların performanslarını da derinlemesine inceleyebilecekler.

Bugüne kadar devam eden test sürecine katılan geliştiriciler oldukça başarılı sonuçlarla karşılaştıklarını söylüyorlar. Örneğin TinyCo, diğer uygula yükleme kanallarına göre Facebook’un bu yeni yapısı üzerinde yüzde 50 daha fazla tıklama ve daha yüksek dönüşüm oranlarına ulaştıklarını söylüyor.

Bu sırada bu reklam yapısının sosyal öğeler barındırmadığının da altını çizelim. Bu reklamların görünmesi için bir Facebook arkadaşının beğenmesi veya paylaşmış olması gerekmiyor.

Mobil hızlı büyüyor ve Facebook mobil üzerinde oluşturmaya başladığı ciddi trafiği gelire dönüştürmek yönünde çok önemli bir adım attı. Bu Facebook için yeni bir dönenim başladığını gösteriyor ama sosyal ağ devinin henüz bu alanda yapabileceği çok fazla şey olduğunu da unutmamak gerek…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.