Çağrı: Wudya'dan İslam tarihini konu alan yeni oyun

Çağrı: Wudya'dan İslam tarihini konu alan yeni oyun

İlk oyunu Muhteşem Binyıl ile sosyal oyun pazarına giren Wudya, yeni bir oyunla karşımızda. Çağrı isimli yeni oyunun teması İslam tarihi.

Wudya, Türk tarihini konu alan ilk oyunundan sonra yine tarih odaklı bir oyun geliştirmiş. Bu oyunun amacı hem Türkiye'de hem de İslam tarihinde yer alan ülkelerde, yani özellikle Ortadoğu ve Arap Yarımadası'na açılmak.

Kısaca bahsedecek olursak Çağrı, Hz. Muhammed'in peygamberlik emrini almasıyla başlayıp, Abbasiler'in altın çağına kadar İslam'ın doğuşu ve yükselişini konu ediyor.

Gizli nesne bulma temelli oyunda Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa gibi İslamiyet’in önemli eserleri modellenmiş ve oyuncular bu eserleri kurdukları devletlere yerleştirebiliyor.

Arapça dil seçeneği gelecek

Wudya, MENA bölgesini hedefliyor ama Çağrı şimdilik Türkçe ve İngilizce dillerinde oynanabiliyor. Facebook’taki Arap nüfusunu yakalamak için de yakında Arapça dil desteği ekleneceğini öğrendik.

Bu konuda ve bu kapsamda rakip bir sosyal oyun görmediklerini söyleyen Wudya kurucusu Ahmet Zayıfoğlu'dan aldığımız bilgiye göre Çağrı tamamen Muhteşem Binyıl motoru kullanılarak 1,5 ayda geliştirilmiş. Muhteşem Binyıl 5,5 ayda geliştirilmişti.

Muhteşem Binyıl Asya'ya açılacak

Bu arada Ahmet Zayıfoğlu'ndan Muhteşem Binyıl’ın yakında Asya pazarına (mobage, dena, qzone, renren gibi sosyal ağlarda) gireceğini öğrendik. Şubat ayında büyüme çizgisinde olduğunu gösteren oyun şu anda 40 bin - 50 bin arası aylık aktif oyuncuya hitap ediyor.

Wudya'nın 7 kişilik ekibi tarafından hazırlanan oyunlar Asya ve MENA bölgesine başarılı bir giriş yaparsa Türkiye sosyal oyun pazarında adını daha fazla duyurabilir. Muhteşem Binyıl oyuncularının bu oyuna kolayca alışması mümkün ama konunun biraz hassas olduğu malum.

Yerel kültüre uygun oyunlar yapmak üzere yola çıkan Wudya, bu iki tarih oyunu arasında bir de Photo Freak adlı farklı resimler arasındaki farkları bulmanızı sağlayan bir oyun geliştirmişti. Ancak bu oyunun en azından şimdilik pek de başarılı olmadığını görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.