Android ABD'de mobil web trafiğinde baskın çıkmaya başladı

Android ABD'de mobil web trafiğinde baskın çıkmaya başladı

Apple ile Google arasındaki yani iOS ile Android arasındaki 'savaşın' önemli cephelerinden biri de yaratılan internet trafiği. Şimdiye kadar iPhone kullanıcılarının daha sıkı birer internet kullanıcısı olduğunu biliyorduk ve son olarak iPhone 5'in kısa sürede Galaxy S3'e karşı geldiğini paylaşmıştık. Aynı kaynak bu kez Kanada ve ABD'de Android'in mobil web trafiğinin yarısından fazlasını üstlendiğini açıklıyor.

Chitika'nın ABD ve Kanada'daki kullanıcıları dikkate aldığı araştırmaya göre Android'in mobil webdeki payı yüzde 51'e ulaştı. Chitika daha Mayıs ayında yaptığı araştırmada akıllı telefonlarda iOS'un payını yüzde 72 olarak göstermişti. Tablet tarafında ise bu oran yüzde 95'e ulaşıyordu.

Yeni raporda iOS'un mobil webdeki payı yüzde 46 olarak gösteriliyor. Bunun yüzde 3'ü sadece iPhone 5'e ait. Apple'ın bu düşüşteki en büyük rakibi ise hiç şüphesiz Samsung. Samsung yüzde 15 pay alırken, Galaxy S3'ün payı tek başına yüzde 2.

Büyütmek için resme tıklayın

Android telefon çeşitliliği diğer akıllı telefonlar ketegorisiyle dikkat çekiyor. Samsung dışındaki Androidliler Kuzey Amerika'da yüzde 34 pazar payına sahipmiş ve bu durumda Samsung, Galaxy S3 ve Samsung dışındaki Androidliler toplam yüzde 51 (15+2+34) pay almış oluyor.

Araştırmaya göre bir dönemin fenomeni Blackberry'nin payı yüzde 2, Windows Phone'un payı ise yüzde 1'de kalıyor.

Chitika'nın belirttiğine göre bazen dalgalanmalar olsa da rekabetin pazarın yarısından fazlasına sahip olma noktasına gelmiş olması oldukça önemli. Önümüzdeki aylarda daha detaylı araştırmalar görmeyi bekliyoruz.

Özellikle tablet pazarı iPad Mini ve Microsoft Surface ile çok sıcak bir cephe açacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.