CityVille 2 için geri sayım başladı

Zynga'nın popüler sosyal oyunlarından biri olan CityVille, ikinci bölüm için son viraja girdi. Şirket içinde geliştirilmesine devam edilen oyunun, kapalı beta sürümü test edilme sürecine girdi ve ilk ekran görüntüleri paylaşıldı.

Zynga'nın resmi blogundan paylaşılan habere göre CityVille 2'in yakında kullanıcılarla buluşacağı bilgisi verilirken, kapalı beta sürümünün testlerrine devam edildiği belirtildi. Ancak TechCrunch'ta yer alan habere göre ise CityVille 2'nin kapalı beta sürümü şu anda Filipinler'de oynanabiliyor. Küçük bir hatırlatma yapmak gerekirse Zynga, FarmVille 2'yi de Filipinler'de test etmişti.

3 boyutlu grafikler geliyor

Oyunun ekran görüntülerine baktığımızda CityVille 2'de 3 boyutlu grafik motoru kullanıldığını söyleyebiliriz. Zynga, geçen ay yayınladığı FarmVille 2'de de aynı grafik motorunu kullanmıştı.

Şirketin yaptığı açıklamada CityVille 2'nin serinin ilk oyununa göre daha sosyal olduğu bilgisi de paylaşılıyor. Çıkış tarihi başta olmak üzere oyun hakkındaki birçok konu şu anda açıklanmış değil.

Aylık 16 milyon aktif kullanıcısı var

İlk CityVille'in rakamlarından behsedecek olursak, 2010 yılında Zynga'nın en popüler oyunları arasına giren CityVille, 2011 yılında en çok oynanan Facebook oyunu haline geldi. Güncel rakamlara baktığımızda, CityVille'in şu anda 2.2 milyon günlük aktif kullanıcısı bulunduğunu görüyoruz. Oyunun aylık aktif kullanıcısıysa 16.8 milyon.

Rakamlardan da görüldüğü üzere CityVille, en az Farmville kadar Zynga'nın amiral gemisi oyunlarının arasında yer alıyor. Bu yeni oyunlar deyim yerindeyse şirketin gelecek aylardaki kaderini çiziyor ve Zynga bu adımlardan birini FarmVille 2 ile attı. Bu adımlardan ikincisiyse tartışmasız CityVille 2 olacak. Bu yüzden CityVille 2'nin Zynga'ya nasıl bir etkisinin olacağını merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.