Demo Fall 2012'nin dikkat çeken girişimleri

Demo Fall 2012'nin dikkat çeken girişimleri

Demo Fall 2012 girişim yarışmasında sahne alan 77 girişimcinin hepsi fikrinin başarılı olmasını umuyor ama elbette bunlardan doğal seçilim kanunları gereği kaybolup gidecek. Gelecek için umut vaadeden 14 girişim ise başarılı olmak konusunda biraz daha şanslı.

İşte o girişimler;

  1. Rentlingo.com: Stanford'lu öğrenciler ev, oda arkadaşı ve kalacak yer bulma işinin zorluğundan yakınarak Rentlingo'yu geliştirmiş. Sistem sosyal ağları kullanarak kiralayan-kiracı arasında gereken uyumu yakalamak istiyor. Facebook Open Graph'tan faydalanıyor ve harita tabanlı bir sistem kullanıyor.
  2. Ube: Teksas'ın başkenti Austin'den çıkan bu fikir akıllı ev sistemleri arasında sayılabilir. Evinize dair çeşitli kontrolleri tek bir cihaz üzerinden yapmanızı sağlıyor ki bu cihaz da akıllı telefonunuz. Müzik sistemi, televizyon, güvenlik, klima vs..
  3. Bandu: Donanım odaklı bu fikir de tıpkı Pebble gibi yeni nesil bir kol saati. Amacı sizi stresten korumak, daha sağlıklı ve üretken olmanız için destek olmak. Bir nörolog ve mühendisler tarafından geliştiriliyor ve halen indiegogo.com/bandu adresinde yatırım topluyor.

  1. Neurotrack: Alzheimer'ın teşhis ve tedavisine odaklanan bir girişim. İlaç şirketleriyle çalışan ve farklı açılardan hastalık sürecini takip edecek. Son dönemde Alzheimer tedavisi için araştırmaların durdurulduğu yönündeki tartışmalara iyi bir cevap niteliğinde.
  2. Electnext: Sorduğu sorularla hangi siyasi kişi veya partiye yakın olduğunuzu gösteriyor.
  3. Birdeez: Kuş severler veya kuş bilimciler için geliştirilen bir mobil uygulama. Sanırım bu uygulama en çok Türkiye'de kuş türleri üzerine araştırmalar yapan, NG tarafından Yılın Kaşifi seçilen ilk Türk akademisyen Çağan Şekercioğlu'nu ve Kuzeydoğa Derneği'ni sevindirecektir.
  4. Flinja: ABD'de de giderek sorun olmaya başlayan işsizlik konusunda üniversite öğrencilerine yardımcı olmak isteyen bir girişim. İş konusunda bir pazaryeri niteliğindeki Flinja'da öğrenciler staj ve yarı zamanlı iş bulabiliyor. Sadece .edu adresli e-posta sahiplerinin kayıt olabilmesi sanırım size de aynı şeyi hatırlatıyor...

Yukarıdaki girişimlerin Demo Fall 2012'nin kazananları. Bahse değer diğer girişimleri de şöyle sıralayalım;

  • Parolalarınızı korumanızı sağlayan Passban,
  • Küçük işletmelerin kolayca mobil uygulamalar geliştirmesini sağlayan Biznessapps,
  • Arkadaşlar arasında bir kapışma rekabeti getiren mobil uygulama Youbetme,
  • Sosyal ağlarda paylaşılan bir içeriğin nasıl dağılacağını öngören pazarlama ürünü Tellagence,
  • Kapalı gruplar arasında fotoğraf paylaşımı yapmanızı sağlayan Bonfyre,
  • Çevrenizde neler olup bittiğini gösteren ve kendini sosyal harita olarak adlandıran mobil uygulama Blipboard,
  • Sizi bir video oyunun içinde hissettiren artırılmış gerçeklik uygulaması Candy Lab’s.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.