Webrazzi Summit'de Facebook'un pazarlama gücü sunumları

Webrazzi Summit'de Facebook'un pazarlama gücü sunumları

Tüm hızıyla devam eden Webrazzi Summit'in önemli konuklarından biri de bildiğiniz gibi Facebook. Neredeyse tüm güne yayılan bir programla etkinliğimize katılan Facebook'un gerçekleştirdiği oturumlarda salonun dolup taştığını söyleyelim. :)

Öğleden önce gerçekleşen ilk parti oturumda üç ayrı konuşmacı Facebook'un bir pazarlama platformu olarak artılardan, müşterileri için ne gibi farklar yarattığından bahsettiler.

İlk olarak söz alan Doğa Öztürkcan, internet reklamcılığı üzerine Facebook'un gücüyle ilgili genel bir sunum gerçekleştirdi. Genel olarak Facebook ürünlerinden bahseden Öztürkcan, mobil vurgusu, Facebook Offers ve Facebook Exchange üzerinde durdu. Facebook Exchange'den kısaca bahsetmek gerekirse, kendisi kullanıcıların real-time (gerçek zamanlı) olarak online olup olmadığı üzerinde kurulmuş bir Facebook reklamcılık ürünü. Benzer teknolojik altyapıyı Google'ın da kullandığını biliyorsunuzdur. Kısaca kullanıcıların tarayıcılarına bir iz bırakılarak daha sonra markalara kullanıcı bazlı olarak çeşitli seçenekler sunuluyor diyebiliriz.

Facebook Webrazzi Summit Oturumu - 2Ardından Lisya Alalu ise "Etkileşim" başlıklı bir sunum yaptı. Sunumun odak noktalarından birisi News Feed oldu. Alalu'nun News Feed üzerinde verdiği rakamlar da oldukça ilgi çekici. Facebook'ta her gün 5.5 milyar news feed haberi oluşuyor. Ve Facebook'da kullanıcıların %85'i içerik üretiyor. News Feed üzerinde haber gösterimi sayısı ise 115 milyar.

News Feed'in çalışma algoritması da Lisya Alalu'nun sunumda bahsettiği konulardan biriydi. Alalu'nun söylediklerine göre Facebook, News Feed üzerinde çok üst düzey rakamlarda içerik üretildiği için seçici davranıyor ve ilgi çekebileceğini düşündüğü içeriklere daha çok yer veriyor. Örneğin markaların içeriklerinin News Feed sayfalarında gösterim oranı %16. Tabii Facebook bu algoritmanın seçiciliği ile markaların içeriklerini müşterilerine ulaştıramamasına da çözüm buluyor ve News Feed için de reklam modelleri sunuyor.

Facebook Webrazzi Summit Oturumu

Sonrasında söz alan Gökmen Karasu ise kendisinden önce arkadaşlarının bahsettiklerinin üzerine Facebook'un ölçümleme ve arkadaş etkisi ile pazarlama gücüne vurgu yaptı, diğer reklam çözümleri ile Facebook'un reklam çözümleri arasındaki ilişkiye değindi. Ayrıca özellike ABD'den Facebook ile alakalı birçok örnek -Samsung, Nestle, Nutella, Ford gibi markalara ait- vakadan bahsetti.

Bu üç sunumun ardından söz alan Serhad Bolukçu ise daha çok gerçek hayattan örnekler vererek konuklarla iletişim halinde interaktif bir oturuma imza attı.

Canlı yayınımızı ve Webrazzi Summit 2012 etiketini takip edebilirsiniz. Twitter’da ise#Webrazzi12 etiketini kullanıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.