Turkcell Cüzdan cep telefonu numarasıyla ödeme imkanı sunuyor

Turkcell Cüzdan cep telefonu numarasıyla ödeme imkanı sunuyor

Mobil ödeme sistemleri üzerine çalışmalarını sürdüren Turkcell, yeni bir ürününü tanıttı. Turkcell Cüzdan adındaki yeni mobil ödeme sistemi, kredi kartından bağımsız olarak cep telefonu numarasıyla alışveriş, cepten temassız ödeme, cepten cebe para transferi, cepten fatura ödeme, paket satın alma ve kişiye özel alışveriş fırsatları gibi özellikleri bulunduruyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Turkcell Cüzdan'ın en büyük özelliği kullanıcıların banka müşterisi ya da kredi kartı sahibi olmasını zorunlu hale getirmiyor. Cep telefonu numarası girerek internette ya da mağazalarda alışveriş yapma özelliğiyle dikkat çektiğini söylemek mümkün.

Tüm telefonlarla uyumlu olan Turkcell Cüzdan'ın kullanılabilmesi için Turkcell müşterilerinin CUZDAN yazıp 7777’ye göndermesi gerekiyor. Bu işlemden sonraysa Turkcell Cüzdan’a para yüklenmesi gerekiyor. Bunun için Garanti Paramatikleri ya da Turkcell İletişim Merkezleri (TİM) kullanılabiliyor. Turkcell Cüzdan’a ilk etapta Akbank, Garanti Bankası kartları ile Denizbank, ve Yapı Kredi Bankası’nın Mastercard veya Maestro logolu temassız kartları eklenebiliyor. TİM’lerde satılan Cep-T Paracard veya Cep-T Neo ön ödemeli kartlarını da Cüzdan’a tanımlayarak kullanmak mümkün.

Konu hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 2008 yılından bu yana bankalar ile birlikte çalışarak, mobil ödeme sistemlerine yaptııkları yatırımlara dikkat çekerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Garanti Bankası’nın mobil ödeme sistemlerindeki deneyimi, Mastercard’ın güvenilir altyapısı ve Turkcell’in teknolojisini bir araya getiren Turkcell Cüzdan sayesinde müşterilerimiz artık cüzdanlarını evde bırakacak. Alışveriş ve e-ticarette yepyeni bir dönemin kapılarını açacak olan Turkcell Cüzdan markalar için de müşterilerine önemli fırsatlar sunabilecekleri yenilikçi bir ticaret platformu olacak. Türkiye’nin önde gelen tüm markaları ve bankalar da bu platformdaki yerini alacak.”

Turkcell Cüzdan ile yapılabilecekler İnternette ödeme, mağazalarda ödeme, temassız işlem, para gönderme, TL yükleme, paket satın alma, fatura ödeme, fırsat ve kuponları kullanma gibi işlemler Turkcell Cüzdan ile yapılabilecekler arasında.

Piyasaya sürülmesinin üzerinden henüz daha birkaç saat geçen Turkcell Cüzdan'da yer alacak işyerleri şu şekilde: GittiGidiyor, Markafoni, Trendyol, Limango, Bonubon, Cityberry, Maçkolik, Balerin.com, Jolly Tours, Kliksa.com, Pegasus Airlines, Sun Express, Genpa, Sporcum, Kahve Dünyası, Hazinem ve Koçtaş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.