Nazillisepeti.com: Paket modelini doğal yiyecek kategorisine uyguluyor

Nazillisepeti.com: Paket modelini doğal yiyecek kategorisine uyguluyor

E-ticaret sektöründe yöresel yiyecekler ve ürünlerin satışı çok yeni bir trend değil. Ancak yeni girişimler yöresel yiyecek konseptini farklılaştırarak sektörde yerlerini almaya devam ediyor.

Nazillisepeti.com, yöresel ve doğal yiyecekleri bir paket haline getirerek e-ticaret sektöründe farklılaşan şirketler arasında yer alıyor.

Eylül ayında açılan girişimin kurucuları arasında Bora Kızıl, Melih Akçayoğlu ve Sedat Demirel bulunuyor. İşin aslına bakacak olursak, girişimin kurucuları Türkiye internet sektörünü yakından tanıyan isimler oluşuyor. Bora Kızıl ve Melih Akçayoğlu'nun Rocket Internet Türkiye'nin bünyesinde bulunan Eleseri.com'un yönetici kadrosunda bulunduğunu paylaşalım. Sedat Uzun ise Idea Interactive şirketinin kurucusu.

Üç farklı paket seçeneği var

Konumuza dönecek olursak, NazilliSepeti.com, doğal, ilaçsız, katkısız ve mevsiminde üretilmiş olan sebze ve meyvelerin satıldığı bir e-ticaret sitesi. Ancak sitenin klasik e-ticaret sitesi kavramından biraz farklılaştığını söylemek mümkün. Sitedeki ürünler paket olarak satılıyor. Yani kullanıcılar tek bir ürün satın alamıyor.

Sitede şu anda üç farklı paket bulunuyor. 'Mini paket', 'Orta boy paket' ve 'Büyük boy paket' olan bu seçenekleri fiyatları kullanıcılara 39 TL'den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Bu paketlerin içindeyse erişteden domatese, elmadan kuru soğana kadar birçok farklı ürün bulunuyor.

Ürünlerin en büyük özelliklerinden biri sitenin alan adından da anlaşılabileceği üzere Nazilli'de üretilmesi ve yetiştirilmesi. Girişimin kendi üretimi olan ürünlerin dışında belli sayıda tedarikçiyle de çalışıyor. Girişimin kurucularından aldığımız bilgilere göre tedarikçilerden alınan ürünlerin doğal ve ilaçsız üretilmesine önem veriliyor.

Abonelik sistemi bulunuyor

Nazillisepeti.com'da abonelik sistemi de bulunuyor. Kullanıcılar böylece her hafta veya iki haftada bir istedikleri bir paketin siparişini otomatik olarak verebiliyor. Mevsimlere göre kutu içeriğinin değiştiğini de belirtmekte fayda var.

Nazillisepeti.com'un dikkat ettiği diğer bir konuysa tazelik. Bu yüzden şirket, paketleri UPS kargo ile 24 saatten kısa bir sürede müşterilere ulaştırmaya çalışıyor.

Site daha yeni açıldığı için ziyaretçi veya satış rakam paylaşmak çok doğru olmaz. Ancak site kurucularından aldığımız bilgilere göre şu ana kadar yapılan satışların yüzde 15'i abonelere satılıyor. Yani bu kullanıcılar her haftaya veya iki haftada bir düzenli olarak alışveriş ediyor.

Nazillisepeti.com'u hem tasarım hem de içerik olarak farklı bulduğumuzu söylemek istiyoruz. Girişim şu an işin başlangıç aşamasında olmasına rağmen kullanıcılara sunulan sadece üç paketin olmasını az bulduğumuzu söyleyelim. Gelecekte paket çeşidinin artmasıyla beraber Nazillisepeti.com'un başarıya daha hızlı bir şekilde ulaşacağını düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.