ŞikayetVar şimdi de firmaların şikayet profilini çıkarıyor

ŞikayetVar şimdi de firmaların şikayet profilini çıkarıyor

Türkiye'de tüketici şikayetlerine odaklanarak ortaya ticari bir iş modeli çıkaran ve bu yılda istikrarlı şekilde ilerleyen Sikayetvar.com şirketlerin şikayet istatistiklerini gösteren analiz sayfaları hazırladı.

Şikayetçi üye sayısını 850 bin, firma üye sayısını 9 bin ve günlük tekil ziyaretçi sayısı 75 bin olarak öğrendiğimiz ŞikayetVar, son 1 yılda 600 bin gibi şaşırtıcı sayıda şikayet kaydetmiş.

Firmaların şikayet yönetimi yaklaşımlarını daha da ciddiye almasını sağlayacak geliştirme ise firmaların hangi konularda zayıf olduklarını ortaya koyan önemli bir yenilik.

Tüketici kararında etkili olabilir

Yeni firma şikayer analiz sayfaları ‘Firma şikayet profili’ olarak firmaların toplam şikayet sayısı ve cevaplama oranını gösteriyor. Aynı zamanda Şikayetendex dönemsel raporlarının (örnek) sonuçlarını ve firmanın şikayet yönetimi başarı puanını, sıralamada kaçıncı olduğunu da gösteriyor.

Grafiksel arayüzde firma şikayetlerinin aylara göre değişimi son 2 yılın karşılaştırmasıyla sunuluyor. Firmaların müşterileriyle ne gibi sorunlar yaşadığını gösteren bu analiz sayfaları tüketicileri satın alma konusunda yönlendirebilecek bir seviyeye gelmiş diyebiliriz.

Şikayetler öyle ya da böyle var olacak

Firmalar bu şikayet tablolarını ne kadar bir başarı göstergesi olarak gündeme getirirler bilmiyorum ama tüketici şikayetlerinin her zaman ortaya çıkacak bir yer bulacağına şüphe yok. Sosyal ağların dışında gördüğümüz son örnek de Artisieksisi.com olmuştu.

Ayrıca ŞikayerVar'ın sikayethaber.com, secerken.com gibi farklı mecraları ve mobil uygulamaları da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.