Myspace, Justin Timberlake ile geri dönüyor

Bir zamanların en önemli sosyal ağı aradan geçen yıllar boyunca Facebook’un gölgesinde kalmış, unutulmaya terk edilmiş olsa da, son bir hamle ile küllerinden doğmaya hazırlanıyor. Baştan aşağı yenilen sitenin ilk detayları (artık Myspace’in ortaklarından biri olan) Justin Timberlake temalı bir video ile karşımıza çıktı.

Haziran ayında Specifc Media tarafından satın alınan Myspace’in yenilenmeye hazırlandığı duyumlarını almaya başlamıştık ve görünüşe göre çalışmalar büyük oranda tamamlanmış, yeni Myspace de kullanıcılara sunulmaya hazır hale gelmiş durumda.

İlk bakışta ilgi çekici özelliklere sahip gibi görünen yeni Myspace’te Pinterest esintilerinin yanı sıra Facebook ve Twitter entegrasyonu göze çarpıyor.

Hazırlanan videoda Myspace ile Facebook’taki arkadaşlarınızı nasıl bulabileceğiniz ve doğrudan Myspace üzerinden nasıl tweet gönderebileceğinizi görmek mümkün. Bunların dışında artık sosyal ağlarda neredeyse standart hale gelen durum güncellemeleri ve paylaşımlar yeni Myspace’te de yer alan öğeler arasında. Fakat sitenin görünümü ve kullanımı tamamen değişmiş.

Sadece bir video ile karar vermek pek sağlıklı olmasa da, görünen o ki Myspace bu kez son derece etkili yeni görselliği ile fark yaratma peşinde. Her ne kadar bu saatten sonra Facebook ile kolay kolay yarışabilecek konuma gelemeyecek olsa da, yeni Myspace müzik odaklı kendi niş alanında varlığını sürdürmeyi hedefleyecek gibi görünüyor.

Yeni Myspace, sitenin çok uzun zamandır hayata geçirdiği en heyecan verici yenilik gibi görünüyor. Giderek kalabalık hale gelen sosyal ağ pazarından nasıl bir pay alabileceğini ise şimdilik kestirmek mümkün değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.