Google girişimciler için yeniden atağa geçti

Google girişimciler için yeniden atağa geçti

Google girişimcilik vizyonunu yeni oluşumlarla girişimcilere aktarmaya devam ediyor. Şimdiye kadar farklı şekillerde girişimcileri destekleyen Google, çalışmalarını güçlendireceğini ve tüm faaliyetlerini tek noktada birleştirdiğini açıkladı.

Google'ın şimdiye kadar desteklediği ve bundan sonra destekleyeceği girişim programları, etkinlik takvimi ve sunulan online kaynaklar artık Google.com/Entrepreneurs adresinde paylaşılıyor. Startup Weekend gibi küresel girişimcilik organizasyonlarını destekleyen ve eli Güney Afrika'ya kadar uzanan Google, artık daha fazla girişimcilik programını ve girişimciyi destekleyeceğini açıklıyor.

Girişimcilik organizasyonlarına destek olmak, Google çalışanlarını girişimcilerle buluşturmak, girişimcilerin işlerini büyütmesi için gerekli araçları sunmak Google'ın bu konudaki hedefleri. Ayrıca bu hafta "Google for Entrepreneurs Week" olarak kutlanıyor ki bu her yıl düzenlenecek bir etkinliğin ilk adımı.

Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 2011 raporuna göre dünyada ürün/servis sunan ve henüz yolun başında olan yaklaşık 69 milyon girişimci bulunuyor. Google, Facebook, Apple ve Microsoft (Twitter'ı da bu listeye katabiliriz) her ne kadar çeşitli büyüklükteki girişimleri satın alsa da Google başta olmak üzere girişimcilere bir vizyon kazandırmayı da amaçlıyorlar. Diğer yandan bildiğimiz bir şey de önemli girişimcilerin bu büyük şirketlerden ayrılan kişilerden çıktığı.

Şimdilik Türkiye ile ilgili bir etkinlik kaydı yok ama olası etkinlikler için google.com/entrepreneurs/events adresini takibe almanız faydalı olabilir. Tabii Startup Weekend'in Ankara ayağını unutmadığınızı sanıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.