StumbleUpon iOS uygulaması yenilendi

İçerik keşif motoru olarak da adlandırılabilecek StumbleUpon yenilenen iOS uygulaması ile yeniden atağa kalktı. 10 yıllık geçmişse sahip olan StumbleUpon en son bundan yaklaşık 1 yıl önce oldukça kapsamlı bir yenilenmeye gitmiş ve hem görsel, hem de işlevsel olarak büyük aşamalar kaydetmişti.

Yenilenen iOS uygulaması ile bu kez de kullanımı hızla artan mobildeki gücünü bir kademe daha üst düzeye çıkartmayı hedefliyor. StumbleUpon’ın kurucularından olan ve 10 yıldır CEO görevini de sürdüren Garrett Camp’ın birkaç ay önce ayrılması firmanın geleceği hakkında soru işaretlerine neden olmuş olsa da, bu yeni uygulama firmanın yeni vizyonu ve geleceği için çok önemli bir adım olabilir.

StumbleUpon’ın yeni uygulamasında ilk göze çarpan özellik son derece renkli bir yapıya bürünmüş olması. Her bir kategori ayrı bir renk ile temsil ediliyor ve tasarımda genel olarak fotoğraflar daha öne plana çıkmış durumda. Son zamanlarda özellikle mobil tarafta yükselen trendlerden biri olan büyük ve renkli resimler StumbleUpon’da da işe yaramış görünüyor.

Mobilde, özellikle de tabletlerde kullanımı hızlı artan uygulamalardan biri olan StumbleUpon’ın gelişimindeki belki de en önemli atılımlardan biri olan bu yenilikler sadece tasarımla sınırlı değil. Dokunmatik ekranlı cihazların potansiyelini daha üst düzeyde değerlendirecek şekilde yenilenmiş olan geçişler ve navigasyon da oldukça başarılı görünüyor.

Ama bu yeni yapının belli bir oranda akıllara Flipboard’ı getirdiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Yine de StumbleUpon’ın bir Flipboard klonuna dönüştüğünü söylemek haksızlık olur. İlgi alanlarına göre öğrenen bir yapı ile kullanıcıların daha çok ilgilerini çekebilecek içerikleri bulmak konusunda yetenekleri zaten ispatlanmış olan StumbleUpon’ın yenilenen uygulaması aslında içerik keşfine yeni nesil bir yaklaşım ve tabletler üzerinde dijital içeriğe ulaşmak konusunda oldukça etkili bir çözüm sunduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.