HTC'nin Windows Phone 8 tabanlı 8X ve 8S'i Kasım'da geliyor

HTC'nin Windows Phone 8 tabanlı 8X ve 8S'i Kasım'da geliyor

Mobil dünyanın heyecanlı bekleyişlerinden biri geride kaldı ve üreticiler arası rekabetin dozu artıyor. Nokia'dan sonra HTC de Windows Phone 8 tabanlı telefonlarını tanıttı.

New York’da yapılan tanıtımda HTC'nin 8X ve 8S olarak kodladığı iki yeni Windows Phone 8 telefonu tanıtıldı. Cihazlar donanım açısından üst segmentte yer alan telefonlar ve kendi alanında geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Nokia Lumia 929 ve Lumia 820 ile rekabet edecek.

HTC Windows Phone 8X'nin teknolojisindeki ekranı 720p çözünürlüğünde ve 4.3 inç büyüklüğünde. Çift çekirdekli 1.5 GHz'lik Qualcomm S4 işlemci taşıyor. 4G(LTE) desteklemiyor ama NFC özelliğine sahip. 8 MP arka kamerası ve 2.1 MP ön kamerası bulunuyor.

HTC Windows Phone 8S ise 4 inç boyutunda 800×480 çözünürlüklü ekrana sahip. Çift çekirdekli 1 GHz'lik Qualcomm S4 işlemciyle çalışıyor ve 8X'in bir alat modeli olarak Lumia 820'nin karşısına çıkıyor. Sadece 8 MP'lik arka kamerası bulunuyor.

HTC'nin yeni silahşörlerinin ikisi de HTC'nin Beats Audio gibi ek özelliklere sahip ve Windows Phone 8'e uygun farklı renk seçenekleriyle Kasım ayında satışa sunulacak.

Diğer yandan HTC'nin bu çıkışı Nokia tarafında ses getirdi ve Nokia'nın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Chris Weber Twitter'dan bir kaç mesaj gönderdi. Weber, HTC'nin 8X ve 8S'in ardında Lumia'ların kaldığını söyleyerek yeni Lumia cihazlarının sunduğu navigasyon ve kablosuz şarj birimi gibi farklı noktaları öne çıkardı.

Diğer yandan Lumia 920'ın HTC 8X'ten daha kalın ve daha ağır olduğu gerçeğine bakarsak ve HTC'nin tasarım konusunda daha önde olduğunu söylemek mümkün.

Windows Phone'un mobil pazarda ne kadar pay alacağı önemli bir konu ama görünen o ki Windows Phone üreticilerinin kendi içindeki rekabeti de dikkat çekici olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.