Tart Yeni Medya Mutfağı'ndan oyunlaştırma platformu: İşte Oyun

Tart Yeni Medya Mutfağı'ndan oyunlaştırma platformu: İşte Oyun

Oyunlaştırma/gamification için yapılabilecek en doğru tanımlardan biri şu olsa gerek: özünde birer oyun olmayan web ya da mobil uygulamalara, onları daha çekici ve sürükleyici kılmak adına oyun konsepti/hileleri eklemek.

Bir başka deyişle oyunlaştırma için oyunun, oyun oynamanın "cazibesini" kullanarak; verimliliği arttırma ve koyulan hedeflere daha kolay ulaşma yolunda bir araç diyebiliriz. Burada daha fazla takılmadan gelelim oyunlaştırma konusunda örneklere ve söz sahibi isimlere...

Tabii biz farkında olmadan oyunlaştırmayı ciddi bir şekilde kullanan ve bu yolla hayatımızda önemli bir yer edinen Foursquare’i de unutmamak lazım. Oyunlaştırma, Foursquare örneğinde olduğu gibi bir çıkış noktası olabileceği gibi profil bilgilerimizi doldururken bizi motive etmek isteyen LinkedIn’in yaptığı gibi projenin küçük bir parçası da olabilir. Tart Yeni Medya Mutfağı'nın yeni ürünü İşte Oyun da tam olarak bu sınıfta hizmet verecek.

Yaklaşık 2 yıl once, bir TechCrunch Disrupt organizasyonunda ortaya çıkan Badgeville, şu an dünyanın en büyük oyunlaştırma markası konumunda. Hatırlarsanız Temmuz Ayı’nda Ebay, Microsoft ve Oracle gibi dev firmalarla çalışan şirketin EMEA bölgesi Genel Müdürü Scott Schnaars ile bir röportaj gerçekleştirmiştik. Dileyenler buradan röportajı izleyebilirler.

Türkiye'de sadece bu amaçla kurulmuş olan ilk oyunlaştırma platformu olan İşte Oyun, sunduğu danışmanlık, teknik destek ve gelişmiş raporlama gibi hizmetlerle müşterilerinin oyunlaştırma ile tanışmalarını sağlıyor.

Geçtiğimiz hafta yayına başlayan İşte Oyun'un bizzat kendi içerisinde de oyunlaştırma örneklerine rastlamak mümkün. Örneğin yayına girmeden önce kullanıcıların email adreslerini topladığı sayfasını küçük bir oyunla süsleyen İşte Oyun, neredeyse kullanılmayan sosyal medya ve olmayan reklam bütçesiyle ciddi bir kitleye ulaşmayı başarmış.

İşte Oyun’un teknik altyapısına yakından baktığımızda ise bizi Node.js, MongoDB, Solr ve PostgreSQL teknolojileri karşılıyor. Ekip ise toplamda 14 kişiden oluşuyor ve proje 2 ay gibi bir sürede tamamlanmış. Yazılım geliştiriciler için hazırlanan sayfada ise İşte Oyun’u projenize nasıl entegre edeceğinizle ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.

Tart’ın kurucusu ve hali hazırda icra kurulu başkanı olan Emrah Olgun ile yaptığımız konuşmada ise İşte Oyun’un geleceğiyle ilgili önemli bilgiler aldık. İşte Oyun'un kısa vadedeki hedefleri arasında proje yönetimi ve iş takip araçları gibi birçok farklı uygulama ile entegre olarak kurumsal dünyaya ağırlık vermek yer alıyor.

Ayrıca uzun vadedeki hedeflerden biri de Türk Eğitim Sistemi. Bu noktada Emrah Olgun'un cümlelerine yer vermek gerekirse: "Ülkemizde eğitim sistemi artık daha oyun ve oyun dinamikleri üzerinden çalışan bir sistematiğe dönmeye çalışıyor. Bu noktada işi İşte Oyun ile oyunlaştırdıktan sonra okulu da oyunlaştırmak ve eğitim sistemindeki eksik halkayı doldurmak istiyoruz."

Son olarak bu kadar oyunlaştırma demişken University of Pennsylvania tarafından sunulan, online ve ücretsiz olarak takip edebileceğiniz oyunlaştırma dersini de not düşmüş olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.